Siropul de hrean vindecă durerile de gât 

Când virusurile își fac de cap, tusea este printre cele mai comune probleme. Fie că prevesteşte o răceală sau o infecţie a căilor respiratorii, tusea poate cauza probleme dacă nu este tratată la timp. Tratamentele naturiste te ajută să faci față cu brio acestui simptom.


La fel ca și în cazul altor boli respiratorii acute, tratamentul antitusiv cu plante este diferențiat. În timp ce tusea uscată trebuie calmată, tusea umedă, dimpotrivă, trebuie stimulată, pentru eliminarea produselor patologice.

În cazul tusei seci, se recomandă plante cu substanțe active de tipul codeine, iar apoi când devine cu secreții abundente, plante medicinale care conțin saponozide și uleiuri esențiale. Cele mai bune tratamente naturiste sunt infuziile sau decocturile, care se beau calde, nu fierbinți, și îndulcite cu miere.  

Sucul de ceapă favorizează expectoraţia 

În caz de tuse neproductivă, foarte eficient este siropul de ceapă, deoarece favorizează expectoraţia. Siropul de ceapă are acelaşi efect ca şi decoctul, dar conţinutul de miere îl face mai plăcut la gust și poate fi administrat cu uşurinţă şi copiilor.  

La 250 ml de apă fiartă se adaugă 2-3 linguriţe de miere, se fierbe 10 minute, se adaugă ceapa, se mai lasă la fiert alte 10 minute. Zilnic se administrează 3 linguriţe din acest sirop.

Pătlagina calmează accesele de tuse

  Dacă te confrunţi cu tuse uscată, iritativă, neproductivă, sunt indicate plante cu efect calmant, sedativ, emolient, antispastic şi antibiotic. Una dintre aceste plante este şi pătlagina, pe care o poţi administra sub formă de sirop. Acesta grăbeşte eliminarea secreţiilor bronşice, calmând accesele de tuse. 

Descoperă alte remedii eficiente împotriva tusei pe clicksanatate.ro. 

Sursa foto: nourishedkitchen.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "