Soluții naturale contra herpesului 

Cauzat de virusul herpes simplex, herpesul este o afecțiune a pielii și a mucoaselor. Pe lângă medicamente, natura este de mare ajutor în încercarea de a scăpa de bășicile mici și dureroase cu lichid, care produc arsuri și mâncărime.

Info

Virusul rămâne în organism după vindecare,existând riscul să reapară.

 

Tinctura de gălbenele grăbește vindecarea

 

Valorificate pentru proprietățile lor cicatrizante,antiseptice și antiinflamatoare,gălbenelele sunt indicate în rănile pielii care se vindecă greu,accelerând cicatrizarea. Găsești tinctură de gălbenele la magazinele naturiste sau o poți prepara chiar acasă. Ai nevoie de un pumn de flori uscate,pe care le lași la macerat într-un litru de rachiu,la soare,14 zile. Strecori amestecul și depozitezi lichidul în recipiente închise la culoare. Pentru a scăpa de herpes,iei câte 20 de picături diluate în puțină apă,de trei ori pe zi.

 

Crema de propolis împiedică răspândirea virusului

 

Se spune despre propolis că este un puternic antibiotic natural. Și pe bună dreptate. Are în componență substanțe antibiotice cu efecte antiinfecțioase și cicatrizante. Prin urmare,dacă ai observat apariția unui herpes,aplică local alifie de propolis,de mai multe ori pe zi. Recomandate sunt și tamponările de două-trei ori pe zi cu tinctură de propolis,pe care o poți procura din magazinele de profil.

 

Frunzele de roiniță au efect antiseptic

 

Întrucât au capacitatea de a înlătura virusul herpes simplex,frunzele de roiniță proaspete și strivite pot fi folosite cu succes în tratarea herpesului. De ajutor este și alifia de roiniță,pe care o prepari astfel:pune doi pumni de frunze proaspete într-un vas. Adaugă trei-patru linguri de untură de osânză de porc topită și lasă amestecul pe baie de aburi aproximativ două ore,după care strecoară. Păstrează crema într-un recipient din plastic și întinde-o pe herpes,de mai multe ori pe zi.

 

Comprese cu decoct de năpraznic

 

În medicina naturistă,de la năpraznic se folosesc părțile aeriene,sub formă de tinctură și decoct. Pentru tratarea herpesului,fitoterapeuții recomandă decoctul,care se obține din 15 g plantă,care se lasă cinci minute în 300 ml de apă rece,după care se fierbe alte cinci minute. Strecoară preparatul și aplică compresii pe zona afectată,ori de câte ori este nevoie.

 

Infuzia de urzică calmează durerea

 

Întrucât orice herpes este însoțit și de durere,apelează la ceaiul de urzică (două lingurițe de plantă uscată la o cană de apă clocotită) pentru a liniști usturimea. Bea câte două căni de ceai pe zi,până dispare acest disconfort.

 

Ceaiul de echinacea atenuează inflamația

 

Echinacea este o plantă cu efecte imunostimulatoare și antivirale,fiind unul dintre darurile naturii recomandate de fitoterapeuți în tratarea herpesului. Pune două lingurițe de flori de echinacea  într-un vas,peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10-15 minute,apoi strecoară lichidul. Bea câte două-trei căni de ceai pe zi.

 

Idei Click!pentru femei

 

Când simți că urmează să-ți apară un herpes,pune pe locul afectat cuburi de gheață,de mai multe ori pe zi.

Nu aplica pe bășicile cu lichid dureroase spirt medicinal,creme cu antibiotic,iod sau rivanol,întrucât aceste produse vor usca foarte tare erupțiile cutanate. Totodată,nu rupe crusta,pentru ca leziunea să se vindece mai repede.

După apariția primelor semne,ține pe herpes felii de cățel de usturoi,de trei ori pe zi.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei