Tinctura de usturoi făcută în casă te apără de bolile de inimă 

Tinctura de usturoi făcută în casă este cel mai bun medicament natural împotriva răcelii și bolilor de inimă. Iată la ce ajută, cum se prepară și cum trebuie consumată:

În prezența tincturii de usturoi făcută în casă, germenii de răceli, gripe și viroze au șanse minime de supraviețuire. Tinctura de usturoi făcută în casă combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Un miligram din acest preparat are aceeași putere ca douăzeci și cinci de unități de penicilină.

Intern, tinctura de usturoi făcută în casă se folosește ca adjuvant în bronșite acute și cronice, tuse, gripă, candidoze bucale și digestive, hipercolesterolemie, balonare, ateroscleroză, diabet zaharat, viermi intestinali, giardioză, hipertensiune arterială, diaree, dizenterie. Extern, această tinctură se folosește în afte și candidoză bucală, reumatism, artroze și pentru creșterea părului.

Din cauza conținutului de alcool nu se recomandă administrarea în boli hepatice, ulcer, sarcină și alăptare.

Tinctura de usturoi făcută în casă – metoda de preparare

Pentru a prepara tinctura de usturoi făcută în casă, se curăță și se spală 400 de grame de usturoi, se taie mărunt și se pisează într-un vas de lemn, cu lingura (nu se mixează). Se cântăresc 200 de grame, de dedesubt, unde sucul este abundent, se pun într-un recipient de sticlă. Peste, se adaugă 200 de ml de alcool de 96 de grade.

Recipientul se închide etanș și se păstrează la macerat, la întuneric și într-un loc răcoros, timp de zece zile. După această perioadă, compoziția obținută se strecoară printr-o pânză deasă și se stoarce.

Tinctura de usturoi făcută în casă este bună și pentru păr –îl va ajuta să crească mai repede, însă ea se prepară în alt mod: usturoi pisat, ca la mujdei, amestecat cu ulei (de care vrei, substanța principală e uleiul volatil din usturoi, să iasă ca o pastă; freci cu pasta asta rădăcina părului, apoi te legi la cap cu o cârpă curată și stai așa două-trei ore, apoi te speli. Se poate aplica o dată pe săptămână.

Cum trebuie consumată tinctura de usturoi făcută în casă

Tratamentul cu tinctură de usturoi făcută în casă poate începe la două-trei zile după prepararea amestecului.

Adulților și tinerilor peste 15 ani li se recomandă 7-10 picături de tinctură diluată în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 2-3 ori pe zi,pe stomacul gol, nu mai mult de o săptămână.

Copii 7-14 ani: câte 3-5 picături de tinctură diluate în 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, nu mai mult de o săptămână.

La prepararea tincturii de usturoi făcută în casă se folosește numai alcoolul alimentar, vodca sau țuica preparată în casă. Nu utilizați alcool metilic sau medicinal deoarece pot provoca afecțiuni organice grave și ireversibile.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "