Top 5 indicații ale remediilor cu pin 

Pe lângă faptul că poate fi o plantă decorativă rezistentă, pinul este și un aliat al sănătății. Planta are capacitatea de a stimula sistemul imunitar, de a combate răcelile, de a accelera circulația sângelui, de a îndepărta imperfecțiunile pielii și de a atenua durerile reumatice.

1. Siropul din muguri de pin întărește imunitatea 

Bogat în vitamina C, pinul are calități antioxidante, care ajută la prevenirea bolilor. În plus, vitamina C este o componentă crucială a colagenului, care este necesar pentru celule, mușchi, țesuturi și vasele de sânge. 

Spală bine 1 kg de muguri, pune-i într-o oală plină cu apă și lasă-i să fiarbă o oră. Ulterior, lasă oala la rece 2 zile, după care strecoară sucul rezultat. Acesta se pune din nou la fiert împreună cu zahărul (1 kilogram de zahăr la 1 litru de lichid). Se lasă pe aragaz până se topește zahărul, plus 30 de minute după aceea. 

La final, pune siropul în sticle și ai grijă să le așezi într-un loc uscat și răcoros. Se recomandă 3 linguri de sirop de 3-4 ori pe zi pentru adulți și 1 linguriță de 2-3 ori pe zi pentru copii. Durata tratamentului este de 2-3 săptămâni. 

2. Tinctura din ace de pin luptă împotriva răcelilor 

Recomandată pentru calmarea inflamației tractului respirator, tinctura din ace de pin ajută la ameliorarea tusei, a durerilor de gât și a altor afecțiuni respiratorii grave, precum astmul. Pinul s-a dovedit a fi un expectorant eficient, ajutând la eliminarea excesului de mucus din tractul respirator și neutralizând agenții patogeni din sinusuri. 

Toacă mărunt 20 g de ace de pin proaspete, adaugă 200 ml de alcool alb de 70 de grade și lasă la macerat 2 săptămâni. Strecoară maceratul, presează materia vegetală, filtrează-l și toarnă-l în sticle. Adaugă în fiecare zi între 5 și 10 picături de tinctură într-un pahar cu apă pentru a trata gripa și răcelile urinare.

Descoperă pentru ce alte afecțiuni mai pot fi folosite remediile cu pin pe clicksanatate.ro. 

Sursa foto: artnaturals.com.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "