Tratamente pentru mâini şi picioare reci 

Degetele de la mâini și picioare sunt tot timpul anului reci? O vorbă din popor spune că ești sinceră. Medical, înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui la extremităţi. Nu-ți face griji! Există remedii naturale sigure, care te vor ajuta să te încălzeşti.

Senzația de frig și de picioare grele,durerile de la nivelul membrelor și crampele musculare sunt câteva semne că ai o circulație periferică deficitară,care în timp favorizează apariția varicelor,a flebitelor și tromboflebitelor. Poți preveni aceste afecțiuni cu leacuri naturiste care reduc simptomele neplăcute.

Usturoiul reglează temperatura

Mănâncă usturoizilnic și nu vei mai simți atât de puternic crampele musculare și senzația de furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor. Sulful din usturoi are efect protector asupra vaselor de sânge de la nivelul degetelor şi reglează tensiunea arterială şi temperatura corpului.

Îl poţi consuma crud,doi căţei de usturoi cruzi zdrobiţi pe zi,sau sub formă de tinctură,câte zece picături,de două ori pe zi. Se pot administra și una-două capsule cu usturoi,în cure de câte două săptămâni,după avizul medicului.

Ghimbirul şi ardeiul,bune pentru circulaţie

Îţi place gustul acrișor-piperat al ghimbirului? Folosește-l cât mai des la gătit,pentru că îți îmbunățește circulația sângelui în tot corpul și te ajută să previi răcelile de sezon.

Îl poți consuma ca atare ori sub formă de ceaiuri. De asemenea,poți masa mâinile și picioarele cu ulei esențial de ghimbir și ulei de măsline. Amestecă 25 de picături de ulei de ghimbir cu 50 ml de ulei de măsline și masează ușor mâinile și picioarele.

Culoarea degetelor se va schimba aproape imediat. Efect de încălzire are și ardeiul iute. Consumă-l des,crud și uscat,și vei ajuta sângele să circule mai bine prin vene.

Fă băi cu uleiuri esențiale

Băile în care adaugi picături de ulei esențial,cum sunt cel de mentă,eucalipt,rozmarin,lămâie,ienupăr,sau tinctură de arnică au un efect benefic imediat asupra circulației.

Stai în apa astfel pregătită cel puțin zece minute. Băile parfumate sunt relaxante,reconfortante și înlătură durerile în timp ce stimulează circulația sângelui. De asemenea,fă băi locale sau folosește cataplasme cu ceai de sulfină,urzică sau arnică.

Pont

Ca să stimulezi circulația periferică,mai poți face și dușuri scoțiene,cu apă când mai rece,când mai caldă,alternând-o. Fă mișcare zilnic și evită gesturile nesănătoase,ca statul picior peste picior. Ai grijă și la greutate,deoarece și kilogramele în exces îngreunează circulaţia periferică.
 

Caseta specialistului

Dr. Ruxandra Constantina,

medic specialist apifitoterapie

Centrul de Terapii Naturiste Sanavit Consult,București,

Telefon:0733.299.355

Sindromul mâinilor şi picioarelor reci este cauzat de o circulaţie periferică deficitară. Factorii favorizanţi ai afecţiunii sunt reprezentaţi de:variaţii hormonale,sarcină,menopauză,fumat,alimentaţie (excesul de alcool,grăsimea animală,zahăr),expunerea prelungită la frig,umezeală,stresul prelungit. Ginkgo biloba stimulează circulaţia periferică şi centrală,diminuează vâscozitatea sângelui,provoacă vasodilataţie arteriolară,menţine elasticitatea vaselor sangvine şi are efecte antioxidante. Se administrează sub formă de ceai,două căni pe zi,tinctură,30 de picături,de trei ori pe zi,şi comprimate de 40 mg,de două-trei ori pe zi.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "