Tratează herpesul în 2 zile cu...usturoi 

Herpesul este un virus care cauzează o infecție. Leziunea herpetică apare cel mai des în colțul gurii sau la baza buzei. Și, pentru că apare mai ales în sezonul rece, iată câteva remedii care te ajută să-l tratezi foarte repede.

Cum apare:

Herpesul este contagios,şi se răspândeşte prin folosirea aceluiaşi pahar,furculiţă,lingură,dar poate fi transmis şi prin sărut. De obicei,persoanele care se confruntă des cu herpes au un virus în corp,dar s-ar putea ca ei să nu știe despre el.

Leziunea herpetică apare în colțul gurii,pe buza superioară sau inferioară,unde pielea din jur devine roșie și se umple cu un lichid,apoi se formează o crustă. Vindecarea herpesului poate dura și până la 10 zile.

Iată care sunt factorii care duc la apariția herpesului:

-Stresul;
-Oboseala;
-Deshidratarea;
-Alte infecții:răceala sau gripa;
-Alergiile alimentare;
-Leziuni ale buzelor sau a gingiilor;
-Sistemul imunitar slăbit.

Simptomele leziunii herpetice:

-Febră;
-Mâncărime în zona gurii;
-Sensație de arsură.

Cum poate fi tratat herpesul:

Aciclovir

Cel mai vechi remediu pentru tratarea herpesului este aciclovirul cremă. Mai există și alte medicamente care ajută la tratarea acestui virus,dar își fac efectul doar după mai multe zile. Ele nu accelerează vindecarea și tratarea completă a acestui virus.

Usturoi

Un alt remediu perfect pentru tratarea herpesului este usturoiul. Proprietățile medicinale și substanțele cu efect antibacterian pe care le conține ajută la vindecarea infecției produse de virus,care se va uscaîncet. Curăță un cățel de usturoi. Îl poți taie pe jumătate și-l ții pe zona afectată,nu mai mult de 10 minute. De asemenea,îl poți toca mărunt și să-l aplici. Ai grijă că ustură.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei