Ulei pentru dureri articulare, din două ingrediente 

Când vine vorba de durerea articulară, ea poate strica destule în viața ta. Puteți ajunge dependent de pastilele puternice care vă ameliorează durerile. Dar, în timp ce aceste pastile sunt bune la reducerea durerii, ele vin cu multe efecte secundare înfricoșătoare. Azi vă prezentăm un remediu natural pentru dureri de articulații.

Dacă puteți reduce inflamația, durerea va scădea și ea. De asemenea, articulațiile se vor simți mai puțin rigide și se vor mișca mai ușor. O dietă bogată în fructe, legume și multă apă duce la reducerea naturală a inflamației, însa nu este suficient.

Pentru a beneficia și mai mult de substanțele naturale antiinflamatorii, vom împărtăși rețeta pentru uleiul de masaj care se aplică local. Are două ingrediente active: uleiul de măsline și sarea. Noi credem că veți fi surprins de cât de bine vă veți simți dacă îl frecați de articulațiile dureroase.

Remediu natural pentru dureri de articulații

Ulei de măsline - dureri articulații

Uleiul de măsline este recomandat deoarece este extras în mod natural. Este bogat în polifenoli care, studiile arată, că sunt capabile să încetinească îmbătrânirea celulelor. Afecțiunile cronice care cauzează dureri articulare, cum ar fi artrita, necesită mai mult timp pentru a afecta celulele până la punctul în care suferiți de durere.

Uleiul de măsline atacă inflamația direct printr-un compus numit oleocanthal. Oleocanthal este capabil să împiedice activarea enzimelor responsabile de inflamație. Acest mecanism este același cu cel utilizat de ibuprofen pentru a reduce inflamația.

Sare de mare - dureri articulații

Sarea de mare conține mult mai multă valoare nutritivă decât sarea de masă. Este mai granuloasă, dar oferă o cantitate bună de magneziu, potasiu, calciu, cupru și zinc. Deoarece sarea marină este recoltată și nu prelucrată, nivelul acestor minerale variază în funcție de sursă.

În ciuda mineralelor sănătoase conținute în sarea de mare, acesta conține aproximativ la fel de mult sodiu ca sarea de masă. Prea mult sodiu provoaca inflamatii, asa ca va recomandam sa obtineti vitaminele si mineralele din alte surse sanatoase de mancare, cum ar fi carnea slaba si produsele ecologice. Cu toate acestea, atunci când e frecată pe piele în timpul masaj, sarea de mare poate oferi beneficiile mineralelor sale.

Magneziu din sarea de mare poate fi deosebit de benefic, deoarece deficitul duce la inflamație. Dincolo de reducerea inflamației, magneziul este implicat în sute de procese corporale, în special contracția musculară, nivelurile de energie și funcția creierului.

Potasiul este, de asemenea, un mineral cu multe funcții. Una dintre ele este să vă mențină puternic și funcționează eficient. Este posibil să nu vă gândiți imediat la mușchii dvs. atunci când articulațiile vă dor, dar este foarte important pentru a menține articulațiile stabilizate. Dacă aveți o afecțiune cronică comună, construirea mușchilor din jurul zonei poate face minuni pentru durere.

Sarea de mare ajută la un sistem imunitar sănătos. Inflamația este de fapt un răspuns al sistemului imunitar pentru anumite tipuri de leziuni și condiții. Din nefericire, poate să provoace dureri inutile. O modalitate de imbunatatire a sistemului imunitar este prin dieta, dar o alta majoritate este reducerea stresului.

Masaj pentru dureri articulare

Rețeta de ulei pe care o vom împărtăși se aplică prin masaj blând la articulațiile afectate. Masajul în sine este un remediu excelent pentru inflamație din câteva motive: relaxează corpul și reduce stresul. Stresul provoacă o problemă majoră în sistemul imunitar și creste fluxul de sânge catre zonele afectate.

Cu toate acestea, atunci când aveți de-a face cu inflamația, este important ca masajul să fie blând. Prea multă presiune va cauza micro-leziuni în musculatură. În mod normal, acest lucru este ok deoarece reparația acestor rupturi este modul în care sunt construiți mușchi mai puternici. Dar provoacă și inflamație, lucru pe care doriți să-l reduceți în zonele din jurul articulațiilor dureroase.

Ulei pentru dureri articulare

Ingrediente ulei pentru dureri articulare:

  • 1 cană (200 ml) apă
  • 20 linguri (300 ml) de ulei de măsline
  • 10 linguri de sare de mare (150 ml)

Preparare ulei pentru dureri articulare:

Amestecați ingredientele până când sarea s-a dizolvat complet. Depozitați uleiul într-o sticlă cu pulverizator; amintiți-vă să-l agitați înainte de utilizare. Când sunteți gata să-l aplicați, pulverizați puțin peste articulațiile afectate și masați ușor, câteva minute.

Începeți cu doar un minut sau două la prima aplicare, dar treptat, creșteți până la 15 minute de masaj pe zi. Pentru rezultate mai bune, puteți pregăti pielea pentru a absorbi uleiul mai rapid prin aplicarea unei comprese calde timp de 10 minute înainte de masaj. Deschide porii și relaxează mușchii din jurul articulațiilor, care pot fi încleștați din cauza durerii. Căldura este excelentă pentru ameliorarea articulațiilor rigide.

Acest remediu natural nu promite să vă scape de durerile cumplite, dar le va ameliora. În plus, e indicat persoanelor care încearcă să scape de dependența de pastile puternice și periculoase.

Sursa: manukafeed.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "