Varza murată, leacul vedetă al iernii



 

Ingredientul gustoaselor sarmale de Crăciun, varza murată, are un con­ţinut bogat de fibre, minerale, vitamina C și complexul de vitamine B. De aceea nu este de mirare că are nenumărate beneficii asupra sănătății.

Te scapă de constipație

Ajută la îmbunătăţirea diges­tiei,mai ales a digestiei grăsimilor şi a proteine­lor,fiind un leac excelent împotriva constipației. Este indicat să bei un pahar cu zeamă de varză,dimineața,pe stomacul gol,dar și cu jumătate de oră înainte de cină.

Remediul se administrează până la dispariția simptomelor. În plus,zeama de varză este prietenoasă și cu stomacul,datorită conținutului de probiotice.

Luptă cu cancerul

Un studiu al cercetătorilor finlandezi a arătat că varza murată are proprietăți antitumorale,datorită izotiocianaților,substanțe care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Așadar,nu ezita să consumi,de două ori pe săptămână,o salată de varză murată. Te va pune la adăpost în special de cancerul de col uterin,de sân,cât și de cancerul de colon.

De ajutor în infecții respiratorii

Fiind bogată în vitamina C,varza murată este un medicament natural excelent în tratarea virozelor și răcelilor de sezon. Asta pentru că stimulează imunitatea și grăbește vindecarea.

Cei bolnavi trebuie să consume 200-300 de grame de varză murată,tocată mărunt,în fiecare zi,până când scapă de simptome.

Utilă în oboseala cronică

Varza murată este un tonic care face minuni cu organismul,mai ales când suferă din cauza stresului și a oboselii cronice. Timp de o lună,bea câte o cană cu moare,cu jumătate de oră înainte de masă,de 2 ori pe zi.

Dacă nu îți place zeama de varză,poți recurge la o salată cu varză murată,în care ai pus și un morocov ras.

SFAT

Un pahar cu zeamă de varză,băut dimineața,pe stomacul gol,este un leac excelent împotriva mahmurelii.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "