Când vrei să încerci meniuri din bucătării străine, încearcă această rapidă salată nemțească, similară celei orientale cum o facem noi, însă cu gust îmbunătățit datorită baconului.

Dificultate medie
Preparare 40ʹ
4 porții

Ai nevoie de: 

1 kg cartofi noi mici, tăiați jumătăți

6 felii de bacon

1 ceapă roșie, tăiată fin

1/4 cană oțet de mere

2 linguri apă

1 lingură ulei de măsline extravirgin

1 lingură muștar

1/2 lingură zahăr tos

sare

piper negru măcinat

8 fire de ceapă verde, tăiate felii

Cum prepari salată nemțească de cartofi:

Pui la fiert cartofii în apă cât să-i acopere, cu sare, până dau un clocot. Îi ții pe foc până intră ușor furculița în ei, circa 15 - 20 minute. Îi scurgi și îi lași să se răcorească ușor înainte să-i transferi într-un bol mare de servire.

Într-o tigaie, la foc mediu, prăjești baconul până devine crocant, aproximativ 8 minute. Păstrezi cam 2 linguri de grăsime în tigaie și transferi baconul pe un platou cu șervete de hârtie care să absoarbă grăsimea.

Pui ceapa roșie în tigaie și o călești la foc mediu până începe să se înmoaie, circa 3 minute. Adaugi oțetul de mere, apa, uleiul, muștarul și zahărul și lași până începe să fiarbă, apoi oprești focul și asezonezi cu sare și piper, după gust. Adaugi ceapa verde și torni încet peste cartofi, amestecând ușor, ca să se combine. Servești salata caldă.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "