Sănătate

Cătina fortifică organismul

Cătina fortifică organismul

Bobițele portocalii au un conținut generos de vitamine - A, B și D - și completează, în organism, și rezervele de fosfor, calciu, magneziu și fier. Tu ai încercat fructele cu gust acrișor?

Citește tot
Remedii care alungă astenia de primăvară

Remedii care alungă astenia de primăvară

După sezonul rece, în care am consumat mai puține legume și zarzavaturi proaspete, ne simțim uneori lipsiți de vitalitate. Totodată, corpul face un efort continuu ca să se adapteze la schimbările de temperatură. Acest lucru determină o slăbiciune fizică, numită astenie.

Citește tot
Oțetul de mere, benefic pentru acnee

Oțetul de mere, benefic pentru acnee

Benefic pentru sănătate și frumuseţe, oţetul de mere este un leac cunoscut din bătrâni pentru tratarea multor afecțiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine și minerale. 

Citește tot
Transplantul medular, o speranță pentru bolnavii SIDA

Transplantul medular, o speranță pentru bolnavii SIDA

Un pacient din Londra a devenit a doua persoană din lume care a scăpat de HIV (Virusul Imunodeficienței Umane), în urma unui transplant de măduvă osoasă. Cu mai bine de un deceniu în urmă, Timothy Brown, poreclit „pacientul berlinez“, a făcut istorie după ce a fost „vindecat“ de HIV. Și el era bolnav de cancer și a făcut un transplant medular. În ambele cazuri, transplantul nu numai că a tratat, cu succes, cancerul, dar a eliminat și virusul responsabil de SIDA.

Citește tot

AfecțiuniVezi mai multe

Terapii alternativeVezi mai multe

Ce tip de ceai alegi la micul dejun?

Ce tip de ceai alegi la micul dejun?

Dimineața poate să fie o corvoadă sau din contră, o adevărată plăcere pentru tine. Ceaiul servit când răsare soarele reprezintă un adevărat beneficiu pentru organismul tău. Însă, trebuie să știi ce alegere să faci ca să te asiguri că aceasta este în favoarea ta.

Citește tot
Beneficiile uleiurilor vegetale

Beneficiile uleiurilor vegetale

Uleiurile vegetale sunt benefice pentru organism. Bogate în acizi grași esențiali, ele mențin echilibrul organismului și îi conferă nutrimentele de care are nevoie. Folosite la gătit sau la salatele ușoare, dau gust alimentelor și ajută la menținerea sănătății organismului.

Citește tot
”Depresia duce la cancer. Carnea scurtează viața” - Ce sfaturi îți oferă Prof. Dr. Leon Dănăilă

”Depresia duce la cancer. Carnea scurtează viața” - Ce sfaturi îți oferă Prof. Dr. Leon Dănăilă

Academicianul Leon Dănăilă sau ”sculptorul de creiere” are la activ peste 40.000 de operații. Se numără printre cele 500 de genii ale secolului al XX-lea. Este un geniu al neurochirurgiei romanești. El a fost cel care a adus în România microscopul operator și laserul, scăzând astfel mortalitatea, în timpul operațiilor pe creier, de la 51%, la 4%. Dar declarațiile lui au stârnit vâlvă: ”Depresia duce la cancer. Carnea scurtează viața”.

Citește tot
" "