Soluții de leac cu care poți face gargară 

Indiferent că este vorba despre un „roșu în gât“, răgușeală, tuse uscată, amigdalită, durere de dinți sau despre halenă, pentru a le veni de hac, poți face gargară cu ceaiuri, cu apă sărată sau cu bicarbonat de sodiu, însă ai grijă să nu înghiți această soluție!

Apa cu sare, dezinfectant natural

Una dintre cele mai simple și eficiente metode pentru ameliorarea disconfortului de la nivelul gâtului este gargara cu apă sărată. Fiind un dezinfectant natural, sarea este și inamicul bacteriilor care determină durerile de dinți. Dizolvă o linguriță de sare în 250 ml de apă călduță. Poţi face gargară de mai multe ori, dar ai grijă la gâtul iritat.

Bicarbonatul usucă aftele bucale

Dizolvat în apă, bicarbonatul de sodiu calmează durerile de gât și este eficace în tratarea aftelor bucale. Pune o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă caldă și amestecă bine. Clătește gura cu această soluție, în fiecare zi, până ce simptomele dispar.

Oțetul te scapă de halenă

Oțetul, diluat cu apă, calmează durerile de gât, fiind util și în eliminarea respirației urât mirositoare (halenă). Pune o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă și fă gargară, de două ori pe zi sau după ce te speli pe dinți.

Mușețelul reduce inflamațiile

Gargara cu ceai din flori de mușețel este indicată pentru calmarea durerilor cauzate de amigdalită. Prepară un ceai din două lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat aproximativ 10 minute, apoi filtrează și fă gargară, de trei ori pe zi.

Gălbenelele calmează gâtul iritat

Remediile cu flori de gălbenele sunt recomandate pentru proprietățile lor cicatrizante, calmante și antibacteriene. Infuzia de gălbenele este utilă persoanelor care suferă de afte, de gingivită, dar și de alte inflamații ale cavității bucale. Prepară o infuzie dintr-o linguriță de flori uscate la două căni de apă clocotită. După 15 minute, strecoară lichidul și fă gargară de mai multe ori pe zi.

Cuișoarele, pentru dureri de dinți

Cuișoarele au proprietăți antibacteriene, tonice, antifungice şi analgezice – diminuează durerile de dinți și te scapă de respirația urât mirositoare. Fierbe cinci cuișoare, aproximativ trei minute, în 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară . Clătește gura, de două ori pe zi.

Salvia te scapă de răgușeală

Salvia este un bun antiseptic, gargarele cu infuzie de salvie fiind recomandate în abcese dentare, amigdalită și răgușeală. Pentru a prepara ceaiul, pune o linguriţă de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat aproximativ 10 minute și fă gargară de câteva ori pe zi.

Uleiul de floarea-soarelui elimină toxinele

Clătirea gurii cu ulei de floarea-soarelui ajută la eliminarea toxinelor din cavitatea bucală. Astfel, este recomandat dacă ai limba încărcată și te trezești cu un gust amar dimineața. În plus, uleiul albește dinții și previne cariile. Plimbă prin gură uleiul de floarea-soarelui, aproximativ cinci minute, apoi scuipă-l.

Sursă imagine: festa-de-casamento

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "