Îți dorești jobul? Nu face aceste greșeli! 

Cu o strângere fermă de mâini, un contact vizual sincer, dar natural și cu o tinuță decentă și impecabilă nu poți fi sigură că faci o impresie bună viitorul angajator. Dacă îti dorești foarte tare să câștigi jobul mult-dorit, evită aceste greșeli la interviu. Sunt eliminatorii!

Sunt câteva lucruri care te pot descalifica înainte să răspunzi inteligent la întrebări. Iată care sunt cele mai grave greșeli la interviu,pe care trebuie neapărat să le ocolești.

Ce trebuie să purtăm și ce să evităm la un interviu

Nu întârzia

Fă un drum până la locul întâlnirii cu o zi înainte de interviu. Doar așa vei ști cu aproximație cât îți ia să fii la timp la ora stabilită. Dar,dacă din diverse motive crezi că vei întârzia,e de bun-simt să anunți,ca să puteți stabili o reprogramare.

Alege cu grijă hainele

O ținută adecvată variază în funcție de locul de muncă,așa că nu există reguli clare în privința hainelor pe care să le îmbraci la serviciu. Pentru un interviu,îți propun să observi din vreme stilul vestimentaragreat de companie,ca să fii în ton cu ceilalți. Te-ai simți incomod să vezi că oamenii din firmă preferă stilul lejer,relaxat,iar tu ești în costum gri-petrol,precum cele purtate de șefii sucursalelor bancare.

Cum te adaptezi la noul loc de muncă

Fă-ți bine temele

Asta înseamnă,în primul rând,că trebuie să știi ce ai trecut în CV-ul tău. Pregătește-te să participi și la teste de competență,dacă jobul presupune asta. Nu exagera în CV și nu minți. Asta este una dintre acele greșeli la interviu descalificante.

Nu-ți critica șefii cu care ai lucrat

Nu e nicio problemă să vorbești despre ceea ce ai vrea să realizezi din funcția pusă la dispoziție și să faci o comparație cu actualul loc de muncă,unde nu găsești toate resursele pentru a evolua în acest sens. Însă nu este bine să dai vina pe conducere,pentru că nu ai putut realiza tot ce ți-ai propus de când te-ai angajat. Interlocutorul tău te poate considera un colaborator dificil și de ocolit.

Nu da sfaturi despre cum poate merge treaba în companie

Angajatorii solicită adesea celor chemați la interviu sfaturi și idei despre cum ar putea fi îmbunătățită activitatea în cadrul firmei. Sau cum văd ei compania din afară și cu ce ar putea contribui la bunul mers al afacerilor. Cei care vin la interviu se apucă,din păcate,să dea sfaturi deloc diplomate și să găsească tot felul de idei îndrăznețe,care transmit un mesaj dezamăgitor pentru angajator.

E ca și cum i-ai spune că nu face o treabă bună,dimpotrivă,și doar alături de tine acest lucru se poate schimba,în bine,evident. Aici mulți nu înțeleg unde greșesc,pentru că ei vor doar să demonstreze intervievatorilor că au idei mărețe și că vor să se implice.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "