Lucruri pe care nu ți le spune nimeni la finalul concediului de maternitate 

Pentru proaspetele mămici nu este ușor să își reia activitatea profesională după ce timp de câteva luni s-au ocupat doar de copil. Iată ce trebuie să știi înainte să se termine concediul de maternitate!

Nu trebuie să slăbești înainte să te întorci la serviciu

Se spune că după ce ai acumulat kilograme de-a lungul celor 9 luni de sarcină,tot în 9 luni ar trebui să slăbești. Este dificil ca mamele să revină la forma inițială în perioada concediului de maternitate,pentru că toată atenția lor este concentrată asupra creșterii celui mic.  Timpul proaspetelor mămici este limitat și nu pot să ajungă la sala de sport. De aceea,nu dispera dacă nu ai reușit să slăbești cât ți-ai propus înainte să naști și bucură-te de noul tău rol.

Munca te ajută să te conectezi cu tine însăți

Proaspetele mămici susțin că le face bine să revină la birou,pentru că sunt implicate în conversații cu adulți și se simtă din nou ca înainte de a naște. De asemenea,le face bine să se concentreze și pe altceva în afară de copil,măcar pentru câteva ore. După ce ai stat câteva luni acasă,singura ta preocupare fiind bebelușul,când te vei întoarce la birou,ți se va părea că viața e mult mai simplă.

Fă-ți un plan de rezervă

Înainte de a te întoarce la serviciu și de a lăsa copilul în grija unei bone,trebuie să iei în considerare că pot apărea lucruri neprevăzute. Spre exemplu,dacă bona se îmbolnăvește,cu cine va sta copilul tău? Tu și soțul tău veți acasă cu bebelușul sau faceți parte din categoria norocoșilor care au rude în apropiere? Pune la punct un plan de rezervă ca să nu fii nepregătită atunci când va interveni o problemă.

Nu vorbi doar despre copil

Este firesc ca atunci când te vei întoarce la serviciu să începi să le arăți poze cu copilul colegilor tăi și să le povesti tot ce s-a întâmplat în lunile în care ai stat acasă. Dar dacă vei face doar asta în prima lună,oamenii vor avea impresia că nu se pot baza pe tine și vor fi dezamăgiți că nu ești la fel de eficientă ca înainte de a naște. Unora nu le va conveni să preia din sarcinile tale,pentru că probabil au făcut asta cât timp ai fost în concediu. Așadar,va fi mai greu să reintri în ritm după ce ai stat mult timp acasă,dar trebuie să faci un efort.


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei