Motive pentru care nu ar trebui să mănânci la birou 

Conform unor studii, două treimi din angajatori mânâncă la birou. Unii dintre ei cred că astfel arată că sunt muncitori, iar alții consideră că economisesc timp. Însă, există câteva motive pentru care n-ar trebui să mănânci niciodată la birou!

Câștigi în greutate

Să iei prânzul departe de birou este pretextul perfect de a face mișcare. Majoritatea timpului stai pe scaun, în fața calculatorului, iar asta dăunează sănătății. Prin ridicarea de la birou pentru a mânca masa de prânz, nu vei risca să te îngrași. De asemenea, la birou vei avea tendința să consumi calorii doar din plictiseală, dar dacă vei lua masa la cantină o vei face pentru că într-adevăr îți este foame. De asemenea, poți pregăti de acasă un prânz sănătos și să-l mănâci departe de spațiul de lucru, decât să iei produse de patisserie pe care să le consumi la birou.

Nu este igienic

În timp ce mănânci se pot strecura frimituri în tastatură și în crăpături, dezvoltându-se astfel mucegaiul și bacteriile. Acestea se răspândesc apoi pe celelalte obiecte de pe birou cum ar fi telefonul, hârtii, pixuri.

Nu socializezi

Este bine ca în timpul programului de lucru să vorbești cu colegii și altceva în afară de subiectele de serviciu. De aceea, ai putea să mergi să mănânci împreună cu ei pentru a-i cunoaște mai bine și pentru a te destinde timp de câteva minute.

Nu îți menții concentrarea

Uneori este greu să fii focusată mult timp pe același lucru. De aceea, în loc să faci pauze ca să joci un joc pe calculator, mai bine ieși din încăpere și ia o gustare. Dacă te retragi pentru o pauză de 30 de minute, când te vei întoarce la birou vei avea mintea limpede și vei fi mai atentă la ceea ce ai de făcut.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "