Toni Morrison - sfaturi pentru o viață fericită 

Toni Morrison este probabil una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane, câștigătoare a unui Premiu Nobel pentru Literatură în 1993, și o personalitate foarte apreciată în special în Statele Unite.

Deși în prezent talentul și munca îi sunt apreciate, scriitoarea a mărturisit că drumul ei spre succes nu a fost unul ușor.

Aceasta a povestit în cartea The Work You Do, The Person You Are, încercările prin care a trecut pe plan profesional. Dar înainte de construirea unei cariere și afirmarea talentului a fost lupta pentru supraviețuire.

Din primii bani câștigați, aceasta își ajuta părinții și spune că sentimentul de a se simți utilă făcând acest lucru a fost singurul care a motivat-o la început.

Cerințele anagajatorului lui Morrison au devenit cu timpul exagerate. După ce le-a mărturisti părinților că nu mai face față, tatăl i-a spus:

„Mergi să muncești în continuare. Câștigă-ți banii, iar apoi vino acasă.”

Din perioada aceea Morrison spune că a învățat că, oricât de greu, solicitant, plictisitor sau obositor ar fi ceea ce faci, trebuie să continui și să continui să faci cât mai bine munca respectivă:

“Nu job-ul te definește. Tu ești cea care face munca respectivă, nu invers.”

Scriitoarea ne reamintește în cartea menționată mai sus că echilibrul între viața personală și job e necesar, mai mult chiar, tot ceea ce faci ar trebui să fie doar despre propria noastră persoană:

„Fă-ți bine munca....pentru tine. E important să-ți aduci contribuția în tot ceea ce faci pentru ca astfel tu să evoluezi.”

Job-urile vin și pleacă, la fel și angajatorii, însă tu vei rămâne aceeași tot timpul, indiferent de job-ul pe care îl ai. Propria ta valoare ca persoană se extinde dincolo de programul de lucru.

Sursa foto: thenational.ae

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "