Ce cadouri se oferă de Moș Nicolae 

Sfantul Nicolae este sărbătoarea copiilor, este ziua cadourilor pentru cei mici, a bucuriei şi a veseliei. Mai precis, în noaptea de 5 spre 6, se spune că Moş Nicolae vine la fereastră şi pune în ghetuţele copiilor dulciuri şi alte daruri. Este o sărbătoare a creştinătăţii, dar nu numai. În copilarie, toţi îl aşteptăm cu nerăbdare să ne bucure cu câte ceva, de regulă, dulciuri.

Deşi copiii au prioritate la cadouri în această perioadă, şi cei care nu au încă un prichindel îşi pot aminti de perioada copilăriei dăruindu-şi tot felul de obiecte sau dulciuri care le înseninează ziua.

Potrivit tradiției, de Moș Nicolae se dăruiesc dulciuri, fructe (struguri, mere, nuci) , cărți, lumânări colorate, o pungă cu grâu sau cu orez, simboluri ale sporuri în gospodărie, flori și mai ales busuioc.

Totodată, se spune că cei care își sărbătoresc onomastica trebuie să primească în dar o floare, pentru a avea împliniri, dulciuri și o lumânare decorativă. Aproximativ 800.000 de cetăţeni români poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.f


Cei care au fost neascultători, în loc de dulciuri și cadouri, vor primi o nuielușă

Citește: Povestea nuielușei lui Moș Nicolae

Sfântul Nicolae este un simbol al bunătăţii - acea bunătate memorabilă, izvorâtă dintr-o adevărată iubire creştinească, aşa cum şi-a dorit-o şi propovăduit-o Mântuitorul. 

Întruchipat în tradiția populară ca un om bătrân cu barbă albă, care călătorește pe un cal alb, Sfântul Nicolae sau Sân’ Nicoară vestește finalul de an și venirea iernii. Departe de a fi un personaj de legendă, sfântul a fost arhiepiscop în cetatea Mira din regiunea Lichia, Asia Mică. Încă din timpul vieţii, a primit de la Dumnezeu harul de a săvârşi minuni.

Cum unele dintre acestea s-au petrecut pe mare, Sfântul Nicolae este considerat şi ocrotitorul marinarilor și al celor care călătoresc pe ape. De pildă, fiind odată în drum spre Locurile Sfinte din Palestina, a oprit o furtună dezlănțuită pe mare prin rugăciune şi post şi a salvat de la înec un corăbier. Citește mai mult AICI


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "