Ce nu trebuie să faci de 9 martie 

În fiecare an, pe 9 martie, sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia amintește despre pilda de credință și jertfa unor soldați creștini din vremea împăratului păgân Licinius. Află ce treburi e bine să amâni pentru alte zile ca să-ți meargă bine!

Lasă treburile casnice pentru altădată

Ca să rămâi sănătoasă,de 40 de Mucenici mergi dimineața la Sfânta Liturghie și înalță o rugăciune către cei 40 de Sfinți Mucenici. Evită să lucrezi în casă și amână spălatul,călcatul,cusutul,gătitul,curățenia. Pregătește cu o seară înainte mucenici muntenești sau 40 de colaci (mucenici moldovenești) și împarte-i nevoiașilor,rudelor după ce au fost sfințite de preot,la slujbă.

Referitor la cinstirea sfinților prin amânarea lucrului și prin rugăciuni,există o legendă potrivit căreia un țăran a nesocotit îndemnul și,în loc să-și petreacă ziua în rugăciune,a mers să lucreze pământul. Se spune că sfinții s-au rugat Domnului să-l pedepsească,dar El l-a iertat,dându-i mai multe roade. Când omul a procedat la fel în anul următor,a avut de suferit,fiind chinuit de o boală grea timp de 40 de săptămâni.

Nu ține supărare și nu împrumuta bani

Potrivit unei credințe străvechi,în ziua de 9 martie e bine să stingi din fașă supărările și să nu porți ranchiună nimănui. Se spune că aceia care nu țin cont de acest îndemn e posibil să aibă o vară cu multe neînțelegeri și decepții. Din bătrâni se știe că în această zi nu trebuie nici să dai bani cu împrumut ori să ceri cuiva bani. Se crede că în acest fel atragi sporul la bani și ții departe datoriile și pagubele bănești care nu se vor înmulți de-a lungul anului.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei