Ce să faci când te simți singură 

Sentimentul de singurătatea poate să apară când te afli singură în casă, dar și când ești înconjurată de mulți oameni. Singură te poți simți și când ești într-o relație nefericită. Dar există câteva lucruri pe care le poți face în asemenea momente. Ele te ajută să te simți mai bine!


Scrie pe o foaie ce făceai înainte să apară sentimentul de singurătate

Începe să scrii o listă cu lucrurile care îți ocupau timpul înainte. Poți face activități ca puzzle-uri, alergat, mersul cu bicicleta, înot, mergi la evenimente culturale, vizitează muzee, petrece câteva ore cu tine. Toate acestea te vor ajuta să treci peste sentimentul de singurătate. În plus, ascultă muzică care te conectează cu emoțiile pozitive și viața.

Ascultă povești

O altă modalitate prin care treci peste singurătate este ascultarea de povești (storytelling). Găsești pe internet foarte multe astfel de povești de viață. Ele te ajută să te conectezi cu alți oameni, necunoscuți, să te înțelegi astfel mai bine.

Faci voluntariat

Voluntariatul este cel care te ajută să combați singurătatea. Acolo ai șansa de a cunoaște foarte mulți oameni, de a împărți emoții și povești de viață. În plus, grupurile de voluntari sunt foarte unite, se pot lega noi prietenii. Este normal ca la început să pară o activitate dificilă, dar o să vezi că te vei simți mult mai bine.

Meditează

Meditația este foarte benefică pentru persoanele care se simt singure. Odată ce trimiți energia vindecătoare în zona fizică în care te simți singură (stomac, gât, abdomen), vei observa că de la o ședință la alta te vei simți mai bine. Meditația te ajută să te simți conectată și să empatizezi cu alți oameni singuri.  

Începe să faci sport

Singurătatea se corelează deseori cu izolarea și inactivitatea, împiedicând astfel corpul să se miște. Endorfinele naturale eliberate prin exercițiu te vor ajuta să te simți mai bine și să te concentrezi la ceea ce faci. Poți merge la o sală de sport, dansa, alerga în parc, scoate câinele la plimbare, orice. Pe măsură ce vei face ceva pentru tine, vei vedea că sentimentul de singurătate începe să dispară.


Credit foto: www.thelist.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "