Ce sunt chakrele și ce rol au în destin? 

În corp există şapte centre energetice principale, cunoscute sub numele de chakre. Acestea sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creştetul capului până la baza coloanei vertebrale).

„Chakra” este un cuvânt din limba sanscrită care se traduce prin „roată” sau „cerc”. Este un concept filosofic din hinduism şi budism, care se referă la faptul că omul comunică cu mediul înconjurător prin intermediul chakrelor. Blocarea chakrelor duce la instalarea bolilor. Iată care sunt cele şapte chakre majore:


Sahasrara („o mie de petale”) - Chakra coroanei

Element: energia cosmică

Culoare: violet, alb

Este simbolizată de o floare de lotus cu 1000 de petale. Se găseşte în creştetul capului. Reprezintă conştiinţa pură şi informaţia. Este asociată cu sistemul nervos central. Este balansată atunci când ai un stil de viaţă armonios. Când este blocată, cauţi fericire din surse exterioare, se pot manifesta simptome ale depresiei.

Ajna („ordin”) - Chakra celui de-al treilea ochi

Element: lumina

Culoare: indigo

Este simbolizată de o floare lotus cu două petale. Aceasta este localizată în mijlocul celor două sprâncene. Reprezintă concentrarea, înţelepciunea şi visele. Este asociată cu somnul şi trezirea. Este balansată atunci când îţi trăieşti viaţa făcând alegeri înţelepte. Dacă este blocată, apar probleme cu concentrarea şi devii lipsită de imaginaţie.

Vishuddha („foarte pur”) - Chakra gâtului

Element: cer

Culoare: albastru

Este reprezentată de o floare de lotus cu 16 petale. Se află în gât. Simbolizează exprimarea şi comunicarea cu ceilalţi oameni. Este asociată cu auzul şi vindecarea. Este balansată atunci când asculţi problemele altora şi îi ajuţi să le depăşească şi când nu judeci oamenii. Blocarea acestei chakre duce la probleme de comunicare.

Anahata („nevătămat”) - Chakra inimii

Element: aer

Culoare: verde

Este simbolizată de o floare de lotus cu 12 petale. Este localizată lângă inimă. Reprezintă dragoste necondiţionată, compasiune şi iertare. Este asociată cu dorinţa de stabilitate pe plan romantic, de a întemeia o familie. Este echilibrată atunci când ai relaţii înfloritoare, care te ajută să evoluezi. Dezechilibrul Anahatei duce la probleme cu inima, furie, frică de singurătate.

Manipura („oraş de nestemate”) - Chakra focului plexului solar

Element: foc

Culoare: galben

Este simbolizată de o floare lotus cu 10 petale. Se găseşte la nivelul abdomenului, în partea superioară. Reprezintă încrederea în sine şi curajul. Este asociată cu latura spirituală a vieţii, sistemul digestiv, muşchii, pancreasul. Este menţinută în echilibru atunci când ai încredere în forţele proprii. Dezechilibrul duce la frustrări şi lipsa încrederii în sine.

Svadhisthana („bază”) - Chakra sacrală

Element: apă

Culoare: portocaliu

Este simbolizată de o floare de lotus cu 6 petale. Se află în partea inferioară a abdomenului, sub buric. Reprezintă creativitatea şi fertilitatea. Este asociată cu dorinţele, sexualitatea, rinichii, vezica, sistemul circulator. Este balansată când duci o viaţă de care eşti mulţumită, de la care obţii satisfacţii. Dezechilibrul se produce în momentul în care eşti nemulţumită de un aspect viaţa ta şi duce la sentimente de vinovăţie şi probleme emoţionale.

Muladhara („rădăcină”) - Chakra de bază

Element: pământ

Culoare: roşu

Este simbolizată de o floare de lotus cu patru petale. Este localizată la baza coloanei vertebrale, în zona perinală. Reprezintă siguranţa şi sentimentul de apartenenţă. Este asociată cu reacţia de „luptă sau fugi”, adrenalina, oasele şi picioarele. Este în armonie când eşti încrezătoare şi lupţi pentru a-ţi face visurile să devină realitate. Blocarea acestei chakre duce la frici nejustificate şi dependenţe (de ţigări, de alcool etc.).

Sursa foto: pinterest.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "