Cristalele, scuturi energetice 

Strălucitoare, învăluite în mister, cristalele au puteri nebănuite. Aducătoare de energie pozitivă, curăță spațiul, regenerează organismul, echilibrează emoțional și accelerează procesul de vindecare.

Se spune că cel mai bine este să primești cristalul în dar – dar dacă alegi să ți-l iei singură, orientează-te către piatra de care te simți atrasă puternic în clipa în care-o vezi. Aceea este cea mai potrivită pentru tine în momentul respectiv. Dacă o cumperi pentru altcineva, gândește-te câteva clipe la persoana respectivă și ghidează-te după primul impuls.

O barieră protectoare

Câmpul energetic al fiecărei persoane poate fi afectat, la un moment dat, de energiile negative percepute din exterior. Acest lucru se întâmplă mai ales în zilele în care ești obosită sau mâhnită și nivelul tău energetic este scăzut. Simpla purtare în buzanar ori la gât a cristalului îți va amplifica energia, care se va comporta precum un scut, creând o barieră între tine și persoanele, gândurile ori evenimentele negative.

Mai aproape de corp

Fiindcă cristalele pot amplifica energia persoanei care le poartă, trebuie ținute aproape de corp. În funcție de tipul său, cristalului poate aduce echilibru și viața de zi cu zi. De exemplu, cuarțul roz este indicat pentru atragerea iubirii sau pentru vindecarea suferințelor din dragoste, granatul pentru sporirea creativității și pentru succesul în carieră, iar ametistul pentru protejarea împotriva durerilor și pentru sporirea stării generale de sănătate.

Compatibilitate cu metalele

Fără doar și poate, cristalele naturale sunt mult mai valoroase decât cele sintetice. Cristalul natural poartă cu sine toate energiile Pământului, fiind încărcat cu informații care nu dispar niciodată, spre deosebire de cristalul sintetic care își pierde proprietățile după câțiva ani. Atunci când alegi o bijuterie cu cristal, trebuie să ții cont și de metalul folosit, pentru că trebuie să fie compatibil cu piatra respectivă. Un cristal valoros se montează în aur, argint sau aramă. Titaniul, platina și aluminiul nu trebuie să stea în preajma cristalelor.

Cu vârful în sus sau în jos?

Mai puțin cunoscută este modalitatea în care poate fi purtat un cristal – cu vârful orientat în sus sau în jos. Care sunt diferențele dintre cele două variante? Purtat cu vârful în sus, va ajuta atât la sporirea intuiției și a creativității, cât și la echilibrarea emoțională, fiind recomandat atunci când meditezi. Cristalul purtat cu vârful în jos te va ajuta să te împământezi, adică să fii mai pragmatic și mai ancorat în realitate, dându-ți energie pentru a putea rezolva problemele cotidiene.

Transparente și vindecătoare

Pentru ameliorarea diverselor afecțiuni fizice, cele mai indicate sunt cristalele transparente, verzi sau fumurii. Cuarțul transparent reface nivelul energetic al corpului, în timp ce cuarțul verde ajută la echilibrarea sistemului endocrin. Printre cristalele cu puteri vindecătoare se numără și smaraldul, folosit în cazul anemiei sau al depresiei, turcoazul, pentru combaterea răcelii și pentru sporirea imunității. Turmalina întărește sistemul nervos iar malahitul vindecă țesuturile.

Cum trebuie curățate

Odată ce ai intrat în posesia unui cristal, trebuie să urmezi câțiva pași pentru a-l activa. Altfel, el va fi doar un simplu obiect decorativ. Întâi va trebui să îl cureți, din cauza faptului că înmagazinează energia tuturor persoanelor care l-au atins până să ajungă la tine. În acest sens, este folosită o metodă de purificare ce presupune ținerea cristalului timp de 7 zile în sare de mare. Dacă în timpul purtării altcineva îl va atinge, lăsându-și astfel amprenta sa energetică, este recomandat să repeți procedura de curățare.

Știai că...

...energia intră prin mâna stângă și iese pe partea dreaptă chiar și în cazul stângacilor? De aceea, când vrei să folosești cristalul pentru vindecare, ține-l în mâna stângă.
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "