Cum recunoşti o persoană narcisistă 

Implicată peste măsură în ceea ce o priveşte, o persoană narcisistă se va pune întotdeauna pe primul loc înaintea celorlalţi. Egoistă, ea nu are nici cea mai mică îngrijorare referitoare la oamenii din jurul ei. Prin urmare, este bine să observi dacă ai de-a face cu astfel de oameni şi să încerci să îi excluzi cât mai repede din cercul tău de prieteni. Iatâ câteva indicii!

Vrea să fie plăcută de toţi

O persoană narcisistă ştie cum să fie în lumina reflectoarelor. Prin urmare, ea va face tot posibilul ca lumea din jurul ei să o remarce, să o placă imediat şi să o complimenteze. Să nu te miri dacă va încerca să vorbească în locul tău sau îţi va spune să te dai la o parte, căci ea este centrul atenţiei.

Aduce în discuţie propria persoană

Nu se poate ca un om narcisist să nu vorbească doar despre ele, să se laude cât este de bun şi de minunat. La un moment dat, ajungi să te plictiseşti de-a dreptul de toate poveştile care îl au ca personaj principal. Este imposibil să obţii un gest empatic sau orice sursă de compasiune de la oamenii narcisişti, aşa că nu te aştepta să îţi înţeleagă problemele, să îţi ofere sfaturi sau chiar să îţi sară în ajutor.

Nu acceptă că a greşit

În ciuda unei erori, o persoană narcisistă nu va recunoaşte niciodată că a greşit sau că este responsabilă de anumite fapte din viaţa ei. Tot ce face ea este bine şi nimeni şi nimic nu o poate incrimina. Din contră, ar trebui să fii atentă la orice mişcare, deoarece va încerca să caute un ţap ispăşitor şi să scape basma curată.

Adoră să fie linguşită

Cât timp lauzi o persoană narcisistă, eşti cel mai bun sau cea mai bună prietenă a ei. Dar dacă încetezi să mai faci acest lucru, te poţi considera exclusă din lista prietenilor. Nu e nimic rău să complimentezi o persoană dragă, însă când acest lucru devine un obicei, atunci poţi spune că ai de-a face cu un narcisist.

Nu respinge ideea de narcisism

Dacă pur şi simplu simţi nevoia să spui verde în faţă ceea ce simţi şi îi atragi atenţia unui apropiat că suferă de narcisism, nu te aştepta ca acesta să nege, ci dimpotrivă, să recunoască. Persoanele narcisiste nu au nicio problemă în legătură cu acest subiect, ba consideră că e bine să îţi dezvolţi cultul personalităţii. De fapt, acestea se implică atât de mult în viaţa lor, încât nu văd niciun rău în acceptarea comportamentului lor.

Sursă foto: www.eharmony.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "