Cum te ajută scrisul în dezvoltarea personală 

Scrisul nu ar trebui să fie considerat o activitate numai pentru aceia care sunt în domeniu sau au timp să se bucure de astfel de luxuri; se poate bucura de toată lume de ea. Unele dintre beneficiile scrisului includ extinderea perspectivei tale, o mai mare apreciere a bucuriilor vieții și o conștientizare sporită.

Dacă nu ești sigură cum să începi să te bucuri de beneficiile scrisului, iată câteva sfaturi care te pot ajuta.

Ține un jurnal    

Cea mai obișnuită modalitate de a exersa scrisul este ținând un jurnal. Scrie acolo tot ce ți se întâmplă, ce faci în fiecare zi. Poți începe prin a scrie o dată pe săptămână, depinde de tine. Indiferent dacă scrii despre ziua pe care ai avut-o sau gândurile pe care le ai, păstrarea unui jurnal îți permite să te eliberezi și să înveți să gestionezi mai bine gândurile și stările.

Stabilește scopuri și obiective

Punerea în scenă a scopurilor și obiectivelor le face mai concrete și te ajută să le îndeplinești. În loc de-a spune ”bine, astăzi o să mănânc sănătos și o să mă duc la sală”, mai bine îți scrii. Gândurile pot fi rapid uitate dacă acestea plutesc pur și simplu în jurul minții tale. Citirea periodică a obiectivelor este o modalitate de a te motiva. Nu contează cât de mare sau mic este obiectivul, important este să-l scrii și să-l îndeplinești.

Îmbunătățește abilitatea de ascultare

Desigur, este foarte posibil să scrii pur și simplu despre ceea ce ți se întâmplă și despre ce gândești, dar aceasta nu este o viață reală. În viața de zi cu zi trebuie să vorbești întotdeauna cu alți oameni și să-i asculți. Iar prin scriere îți poți îmbunătăți și nivelul de ascultare, devenind mai prezentă și atentă la ce se întâmplă în jurul tău.

Explorează lumea

Pentru a scrie în mod corespunzător, captivant și pentru scopuri minuțioase, vei avea nevoie de un pic de înțelegere a lumii. Cu cât scrii mai mult, cu atât vei începe să explorezi noi concepte și idei, alimentându-ți curiozitatea asupra lumii. Vei începe să cauți mai multe despre ce te interesează, ce auzi, ce vezi etc., îmbunătățindu-ți scrisul și modul de a gândi.

Credit foto: www.psychologies.co.uk


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "