De ce simţi nevoia să te răzbuni? 

Ai auzit de foarte multe ori expresia “să nu faci rău nimănui”. Atunci când cineva se poartă urât cu tine, te jigneşte sau îţi face rău, ai tendinţa să reacţionezi într-un mod dur.

Este firesc să te superi atunci când simţi că eşti lezat. Simţul înnăscut al binelui şi al răului îţi atrage atenţia că o nedreptate trebuie corectată.

Cum reacţionezi?

Poţi să ignori,poţi să ierţi,să întorci şi celălalt obraz sau poţi să te răzbuni şi să îi plăteşti fapta cu aceeaşi monedă. Depinde de personalitatea pe care o ai.

După faptă şi răsplată

Te-ai întrebat vreodată de ce simţi nevoia să te răzbuni? Dorinţa de răzbunare vine din interiorul tău şi arată ce fel de persoană eşti. Dacă ai tendinţa să răsplăteşti oamenii care îţi fac rău cu răutate înseamnă că eşti o persoană combativă,care nu suportă să fie călcată în picioare şi pentru care orgoliul e pe primul plan.

Rău faci,rău găseşti

Eşti conştientă că atunci când te vei răzbuna,nu vei primi nicio răsplată. Răulpe care îl faci ţi se va întoarce într-o altă zi,sub o altă formă. De aceea,atunci când te aflii într-un moment tensionant,soluţia ideală este să ignori! Dacă vei reuşi să îţi controlezi stările,te vei simţi mult mai împăcată cu tine însăţi. În cazul în care nu eşti o persoană foarte diplomată,ar trebui să spui verde în faţă tot ceea ce gândeşti şi ce te deranjează.

Răzbunarea nu te face mai fericită

Ai suferit,te-ai răzbunat şi acum? Deşi ai tendinţa să crezi că răzbunarea te-a eliberat de toate energiile negative,de toate suferinţele emoţionale,ar fi bine să ştii că acest lucru nu îţi va face bine. Vei avea o satisfacţie de moment,dar modul tău de a te comporta va deveni o obişnuinţă,un reflex. Vei deveni mai agresivă şi mai suspicioasă în relaţiile cu ceilalţi,îţi vei restrânge cercul de prietenişi nu vei mai tolera nici măcar o glumă.

Gândeşte mereu pozitiv

Gândurile bune îţi influenţează starea de spirit. Păstrează-ţi mintea limpede şi lasă dorinţa de răzbunare şi de furie să treacă pe lângă tine. E important ca tu să fii în armonie cu eul tău şi să te bucuri de cel mai frumos dar al vieţii:starea de bine.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei