Emoții toxice care ne împiedică să fim fericiți 

În cantitățile potrivite, frica și anxietatea sunt necesare pentru supraviețuire, dar în exces ele devin unele dintre numeroasele emoții toxice care ne pot afecta bunăstarea.


Există un termen care este suprautilizat în domeniul psihologiei și dezvoltării personale. Vorbim despre "toxicitate" și despre ideea că oamenii și comportamentele pot fi toxice. Nu există oameni "toxici", ci oameni care nu știu cum să construiască relații bune, sănătoase.

De asemenea, când vorbim despre emoții toxice, ne referim la emoțiile care provoacă durere. Ele ne împiedică bunăstarea noastră și pun obstacole între noi și fericire. În plus, ne împiedică să avem o sănătate psihologică puternică.

Prin urmare, cuvântul "toxic" nu are nici o bază științifică. Cu toate acestea, toxicitatea reprezintă o ilustrare utilă a ceea ce încercăm să facem. Este un comportament disfuncțional care provoacă durere, nefericire și îmbolnăvire.

Așadar, iată care sunt emoțiile toxice care ne afectează:

Rușinea

Se spune că în timp avem mai puțină rușine. Dar, de fapt, această emoție se agravează, invadând aproape fiecare zonă a vieții noastre. Există mai multe tipuri de rușine: rușinea de a fi tu, de a purta anumite articole vestimentare, de a spune ceva cuiva, de a adresa o întrebare, de a avea încredere în cineva, de a fi vulnerabil...Este adevărat că există niște reguli și limite în interacțiunea socială și comportamentul de zi cu zi.

Acestea sunt limite pe care nu le traversăm din motive morale, politețe sau altele asemenea. Cu toate acestea, când vine vorba de dezvoltarea personală, rușinea ne limitează adesea integritatea și identitatea. Rușinea este legată de frică și insecuritate. Ar trebui să trecem peste această emoție care ne face să ne simțim incomod. Trebuie să începem să lucrăm la ea începând de azi.

Anxietatea, cea mai periculoasă și toxică emoție

Anxietatea devine toxică în momentele în care sentimentele de frică sunt excesive și afectează sănătatea. Când simțim o constantă amenințare, stresul nu poate fi combătut, anxitatea devine mai puternică și te mănâncă din interior, emoția ajunge să fie toxică. Cu alte cuvinte, emoțiile negative pătrund în toate zonele organismului.

Suferința

Suferința este o bombă a timpului. După toate, ea reprezintă lucrurile negative: frica, sentimentul de pericol, negativitate, incertitudine, fustrare, durere...Omul nu poate trăi suferind permanent. În astfel de momente fiecare om trebuie să ia o poziție. Trebuie să-și revină, să devină mai puternic, să-ți recapete încrederea, să fie fericit și liber.

Invidia

Invidia nu este bună sau sănătoasă, nu ajută cu nimic. Ea doar produce mai multă suferință. Oamenii trebuie să învețe să se sărbătorească, iubească și să fie fericiți pentru alții.

Fustrarea

Fustrarea poate fi pozitivă și negativă. Fustrarea pozitivă ne poate motiva să ne schimbăm și să devenim alți oameni. În schimb, fustrarea toxică ne face să devenim vulnerabili în fața fricii, să renunțăm la vise și dorințe.

Depinde de fiecare cum ne lăsăm pradă emoțiilor. Ele nu trebuie să ne conducă, ci noi trebuie să învățăm să le ținem sub control. Unele dintre ele ne pot distruge din toate punctele de vedere.


Credit foto: www.steptohealth.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "