Învață din obiceiurile călugărilor budiști 

Este greu să găsim un sens în tot ce ni se întâmplă. Petrecem foarte mult timp muncind și suntem mult prea ocupate, încât uităm să ne oprim și să ne uităm la noi și la ceea ce ne dorim cu adevărat de la viață.


Călugării budiști au contribuit foarte mult la formarea unei idei despre viață și ce înseamnă ea, oferind umanității lecții din care poate învăța orice om. Ei ne arată cum putem avea o viață liniștită și fericită.

Iată care sunt obiceiurile pe care le au călugării budiști:

Focusează-te pe un singur lucru

Pare simplu, dar este punctul-cheie care simbolizează un important aspect al filosofiei budiste. Focusarea pe un singur lucru se referă la exact ce spune. Concentrează-te la activitatea/lucrul pe care-l faci în acel moment, lăsând în spate tot ce nu are legătură cu ce faci tu.    

Oferă totul

Dăruiește-te cu totul în ceea ce faci. Aici ne referim la focusarea pe momentul prezent, cu o concentrație sustenabilă și liniștitoare. Tu ești aici, chiar în acest moment, concentrată la ceea ce faci, și nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic.

Lasă să plece ce nu poți controla

Renunțarea la ce nu se poate este o altă parte importantă a filosofiei budiste. Când vezi că în jurul tău nimic nu îți iese așa cum vrei tu, ar trebui să lași totul să treacă și să te bucuri de ceea ce ai și primești în fiecare moment. Fiecare ne atașăm de relația de cuplu, de obiecte și de diferite situații. Renunță la atașamentele care nu merită și lasă-te purtată de univers.

Ia numai ce ai nevoie

Mulți dintre noi ne dorim și acumulăm lucruri care nu ne ajută în niciun fel. Cu toate acestea, potrivit filosofiei budiste, poate fi periculos să-ți dorești obiecte superficiale. Ele nu au o foarte mare însemnătate în viață și te pot face să te simți rău. Mai bine evită aceste sentimente. Renunță la ceea ce crezi că îți face rău, indiferent de ce este vorba. O viață simplă este plină de bucurii și mai puțin complicată.

Trăiește fiecare zi precum ar fi ultima

Mulți dintre noi ne trăim viața ignorând faptul că la un moment dat o să murim. Filosofia budistă spune că aceasta este o mare greșeală, deoarece nimeni nu știe ce se poate întâmpla peste câteva minute. Noi trebuie să apreciem faptul că ne trezim în fiecare zi, să ne bucurăm de viață și de fiecare moment, fără să ne supărăm și să ne gândim la lucrurile care au trecut. Trăieşte în prezent. Prezentul este astăzi, în secunda aceasta. Ce s-a întâmplat acum două minute ține de istorie.   


Credit foto: www.upliftconnect.comS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "