Prietenii adevărați, un suport pentru noi 

Deși astăzi este greu să menții o relație de prietenie cu cineva, una adevărată, speranța există atâta timp cât cei din jur ne arată că acest lucru încă este posibil. Dezamăgirile sunt prezente în viața noastră, dar asta nu înseamnă că prietenii pe care-i avem nu merită toate aprecierea și stima noastră. Iată care sunt caracteristicile care-i diferențiază pe prietenii adevărați de cei care sunt numai pe interes:

Îți cresc stima de sine

Atunci când te simți rău, ei te lasă să plângi, să țipi, să vorbești, ca apoi să-ți vorbească despre tine în cel mai pozitiv mod, făcându-te să te simți mult mai bine. Un prieten/o prietenă adevărată este mereu acolo când ai nevoie de el/ea, chiar și în cele mai grele momente.

Te sprijină

Sunt de acord cu deciziile pe care le iei, sunt alături de tine indiferent de ce vrei să faci, fără să te critice. Prietenii adevărați îți oferă suportul lor sub diferite forme: printr-un mesaj, o îmbrățișare, un cadou etc.

Te ascultă, nu se prefac că te ascultă

Aceasta este o altă caracteristică a prieteniei adevărate. Când spunem că ei te ascultă, aici ne referim la faptul că îți acordă atenție în timp ce vorbești, stând alături de tine mai multe ore. În schimb, ceilalți numai se prefac că te ascultă.

Te fac să te simți confortabil

Atunci când ești cu o prietenă adevărată, nu trebuie să fii altcineva. Poți să fii tu, așa cum ești în realitate. De ea nu trebuie să te ascunzi sau să încerci să o impresionezi. Alături de ea te simți cel mai bine, pentru că poți vorbi despre orice, îi arăți cum ești tu cu adevărat.

Își fac timp pentru tine

Prietenii adevărați nu se folosesc de scuze când vine vorba de petrecerea timpului alături de tine. Ei mereu își vor găsi timp pentru tine, așa cum și tu o faci când ei au nevoie de tine. În asemenea momente îți dai seama care-ți sunt prieteni adevărați și care nu.

Îți spun adevărul

Este foarte important să ai alături de tine oameni care sunt sinceri și onești. Sinceritatea este o caracteristică vitală în orice relație (de prietenie, de cuplu, de parteneriat). Chiar dacă doare, prietenii adevărați vor spune adevărul. Ei o fac pentru binele tău.

Prietenii adevărați sunt cei care te respectă, te iartă și te fac o persoană mai bună. Nu uita că nu contează numărul prietenilor pe care-i ai, ci care se dovedesc a fi prieteni adevărați. Poate că ei pot fi numărați pe degetele de la o mână, chiar nu contează. Important este să-i păstrezi și să-i apreciezi, pentru că prietenii sunt la fel de importanți ca membrii din familie. Ei pot fi surori sau frați. Așadar, fii și tu un prieten/o prietenă adevărată pentru ei, așa cum și ei sunt pentru tine!

Credit foto: www.tnsglobal.co.uk
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "