Rugăciunea Sfintei Eugenia îți curăță sufletul de păcate 

Este o rugăciune care, în mod normal, se rostește în Ajun de Crăciun. Dar preoții susțin că, dacă ai sufletul împovărat sau ești neliniștit, o poți rosti oricând. Mai ales dacă simți că ai păcătuit. Atâta timp cât ai inima deschisă, ruga ta va ajunge la Domnul.

Rugăciunea Sfintei Eugenia îți curăță sufletul de păcate

„Sfântă Eugenia, muceniţă a lui Hristos, dănţuind acum cu bucurie împreună cu Oştile îngerilor, ca o fecioară fără de pri­hană şi ca o purtătoare de cunună preafericită, roagă-te să se dea har celor ce cu dragoste te laudă pe tine.

Nevoindu-te cu ostenelile pustniceşti, te-ai preamărit în lupte muceniceşti. Și ai adus pe mulţi mântuiţi la Ziditorul tău. Că din Dumnezeiască dragoste ai lăsat cele trecătoare. Lupte bărbăteşti ai îndurat.

Pentru aceasta, după săvârşirea din viaţă, ai aflat Viaţa Cea fără de sfârşit. Sfântă Cuvioasă fecioară și Muceniță Eugenia, mireasa cu totul frumoasă a lui Hristos Dătătorul frumuseților, ai fost înfrumusețată cu ostenelile pustnicești. Strălucind ai luminat cu luptele mucenicești, întocmai cu îngerii petrecând pe pământ. Și cu ei dănțuiești acum în casa Părintelui Ceresc.

Te rugăm, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, cei aflați în nevoile vieții trecătoare. Roagă-te să ne dăruiască harul cel de viață dătător. Cere pentru noi credința curată, viața luminată, răbdare în încercări, bărbăție în luptele împotriva patimilor, bucuria împlinirii poruncilor dumnezeiești, iubire de vrăjmași, smerenie și blândețe, iertare de păcate.

Roagă-te lui Hristos Dum­nezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce cu dragoste cin­stesc sfântă pomenirea ta. Să proslăvim Numele cel Sfânt al Domnului, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum si pururea și în vecii vecilor.

Amin.”

Sursa: doxologia.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "