Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, îngerii creștinilor 

În fiecare an, pe 8 noiembrie, creștinii ortodocși și greco-catolici îi sărbătoresc pe conducătorii cetelor îngerești, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Tot în această zi sunt cinstite și toate Puterile cerești fără de trup.

Arhanghelii sunt cei care au misiunea de a duce mai departe cuvântul Lui Dumnezeu,să înmulțească sfânta credință printre oameni și au grijă ca lumina Sfintei Evanghelii să nu se stingă niciodată. În Bucovina există credința că Arhanghelii sunt cei care-i păzesc pe creștini din momentul în care vin pe lume,până în clipa în care închid ochii pentru totdeauna,rugându-se la Dumnezeu pentru sănătatea lor.


Citește și:

Moș Nicolae,sfântul copiilor

Ce vrăji se fac de Sfântul Andrei


Arhanghelul Mihail este cel dintâi înger al Domnului

Numele Mihail înseamnă „Puterea lui Dumnezeu“,iar din acest motiv este cel mai temut înger,cel care veghează ca oamenii să nu se abată de la calea cea dreaptă,îi ajută să regăsească drumul atunci când s-au pierdut. Este și cel care ia sufletul unei persoane și i-l duce Domnului,pentru ca Acesta să hotărască unde își va petrece odihna veșnică. Arhanghelul Mihail este înfățișat având o sabie de foc și despre el se crede că păstrează cheile raiului. Este într-o continuă luptă cu diavolul și veghează la capul bolnavilor dacă acestora le este dat să moară și la picioarele lor dacă le este sortit să trăiască.

Gavriil,arhanghelul bunelor vestiri

Numele lui semnifică „bărbat-Dumnezeu“,misiunea lui fiind de a transmite Domnului cele mai fierbinți și sincere rugăciuni și să aibă grijă mai apoi ca acestea să fie îndeplinite. El a fost însărcinat de Cel de Sus să o vestească pe Fecioara Maria că-I va da naștere lui Iisus Hristos. Din acest motiv el este socotit ocrotitorul mamelor și pruncilor.

Tradiții în această zi Sfântă

Ca să nu-i superi pe arhangheli este bine ca de ziua lor să nu muncești și să faci pomeniri pentru cei morți. Totodată,dacă vrei să ai lumină în viața de apoi,este bine să aprinzi în această zi o lumânare. Acestea trebuie aprinse atât pentru cei vii,cât și pentru cei care au murit fără să aibă la cap o lumânare. Pe alocuri această sărbătoare este cunsocută și sub denumirea Moșii de Arhangheli.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "