Potrivit studiului de dezvoltare a adulților realizat de Universitatea Harvard, care a avut o perioadă de cercetare de 75 de ani, secretul unei vieți fericite și împlinite este relația pe care fiecare om o are cu familia, prietenii și partenerul de viață.

Ce spune studiul

Autorul principal al studiului, dr. Robert Waldinger – care este profesor de psihiatrie la Universitatea Harvard - explică concluziile cercetării: ”Mesajul pe care l-am primit de-a lungul anilor de studiu este următorul: relațiile bune ne mențin mai fericiți și mai sănătoși. Perioada”. Într-o discuție în cadrul TED (o serie de conferințe globale susținute de oameni din întreaga lume) în 2016, dr. Robert Waldinger a spus că încurajarea și menținerea relațiiilor puternice a contribuit la reducerea riscului de boli degenerative și cronice.

Stresul devine un virus care îți atacă organismul

Potrivit profesorului Robert Waldinger: ”Stresul cronic provocat de singurătate, de nefericire, devine un virus care intră în corp și îl distruge în timp”. Dar secretul bunăstării nu contează în mod constant pentru oameni și îi blochează de cele mai multe ori. Adevărul este că poți fi singur într-un grup de prieteni, precum și într-o relație în care tu și partenerul tău sunteți din punct de vedere emoțional îndepărtați.

”Nu este vorba despre numărul de relații , ci despre calitatea și profunzimea relațiilor – asta contează cu adevărat”, spune dr. Robert Waldinger.

Oferă timp familiei și prietenilor

Știm că relațiile puternice aduc sănătate și fericire, dar cum facem să cultivăm acele relații de calitate? ”Acordarea oamenilor atenția noastră deplină este una dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să  le oferim”, mai spune dr. Robert Waldinger. Acest lucru înseamnă deconectarea de la rețelele sociale când te afli în prezența prietenilor și familiei tale. Oferă-le lor timpul tău.

Credit foto: istockphoto.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "