Alimente recomandate după ce faci sport 

După antrenamentul fizic, organismul nostru are nevoie de substanțe nutritive esențiale pentru creșterea nivelului de energie. Așadar, alimentația trebuie să fie în special pe bază de carbohidrați și proteine, astfel încât să obținem rezultatele dorite.


Alimentația de după o sesiune de sport este necesară pentru repararea mușchilor și pentru energie. În plus, corpul are nevoie de produse sănătoase pentru a menține nivelul zahărului din sânge.

Iată care sunt cele mai bune alimente pe care trebuie să le mănânci după ce faci sport:

Lapte cu cacao

Laptele cu cacao conține carbohidrați și proteine care ajută la repararea mușchilor. De asemenea, compensează pierderea de lichide din organism și asigură doza zilnică necesară de calciu.

Fructe

Fructele sunt ușor de digerat și sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, care stimulează procesul de digestie. În plus, majoritatea fructelor sunt antiinflamatoare naturale – ajută la recuperarea masei musculare.

Ouă

Știm cu toții cât sunt ouăle de benefice pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, după o sesiune de exerciții fizice intense, trebuie să mănânci un ou fiert – în special pentru cantitatea mare de proteine care-o conține. În plus, oul este alimentul care acționează ca un stimul de energie pentru organism.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt sursă importantă de carbohidrați. Astfel, aceștia trebuie să fie mâncați după o sesiune de sport; ajută la asigurarea unei cantități suficiente de glicogen în organism și conțin fibre pentru a menține digestia bună.

Iaurt grecesc

Bogat în proteine și carbohidrați, iaurtul poate fi mâncat dimineața. Produsul conține oligoelemente care previn apariția febrei musculare. În plus, iaurtul grecesc s-a dovedit a fi o doză sănătoasă de substanțe nutritive esențiale pentru organism.


Credit foto: www.healthyforgood.heart.org


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "