Antrenamentul de forță: ce implică și la ce te ajută 

Antrenamentul de forță este un plan de exerciții care sporesc puterea corpului. În această formare, rezistența este utilizată pentru a stimula contracția musculară, menținând echilibrul și coordonarea corpului. Antrenamentul de forță este benefic pentru persoanele de toate vârstele, iar exercițiile trebuie efectuate corect.

Iată ce implică antrenamentul de forță și cum se face corect:

Nu este necesar echipament

Începe cu exercițiul fizic – flotări, genuflexiuni și alte exerciții de acest gen -, care te ajută să construiești masă musculară. Încălzirea te ajută să faci mai ușor restul antrenamentului. Poți folosi și alte elemente de recuzită, cum sunt elasticul, mingea, bara. Diversitatea te ajută să lucrezi mai bine mușchii corpului.

Greutăți libere

Greutate liberă înseamnă că greutățile nu au fost atașate la o mașină. Poți începe antrenamentul de forță cu câteva gantere. Trebuie să păstrezi întotdeauna un echilibru între adăugarea sau eliminarea greutății. Adică, nu trebuie să exagerezi dar nici să lucrezi în van (degeaba).

Mașina de greutate

Majoritatea mașinilor de greutate vizează doar un singur mușchi. În ciuda faptului că mașina de greutate nu poate oferi o mișcare naturală ca greutatea liberă, în schimb ea te ajută să-ți îmbunătățești rezistența.

Cât de des ar trebui să te antrenezi?

Odihna este foarte importantă pentru creșterea masei musculare. Pentru rezultate mai bune, lucrează fiecare grupă de mușchi de două ori pe săptămână și repetă antrenamentul complet pe întregul corp de 2-3 ori pe săptămână.

Cum începi un astfel de antrenament?

Începe întotdeauna antrenamenul de forță încet, pentru că este posibil să te confrunți cu durere și febră musculară la început. Începe cu încălzirea, apoi folosește greutăți sau gantere ușoare și învață mișcările corecte. Odată ce corpul începe să se obișnuiască, adaugă mai multă greutate. Dacă mergi la o sală de sport, acolo ți se vor da instrumentele necesare pentru antrenamentul de forță.


Credit foto: www.4k-wallpaper.net


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "