Exerciții fizice pe care le poți face acasă 

Exercițiile fizice sunt una dintre cele mai bune modalități de a te menține în formă și să ai o greutate corporală constantă. În timp ce alimentele joacă un rol major, antrenamentul fizic completează dieta.


Practicându-le în mod regulat, vei preveni efectele sedentarismului, activând metabolism pentru a ajunge la greutatea pe care ți-o dorești. Eficiente sunt și câteva minute pe zi. Vei obține beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală.

Problema este că mulți oamni cred că antrenamentul fizic se face doar în sala de sport, și pentru că timpul este limitat, ei rămân inactivi. Lăsând la o parte această scuză, există totuși multe exerciții simple și eficiente pe care le poți face acasă fără a fi nevoie de un expert lângă tine.

Iată câteva dintre exercițiile pe care le poți face acasă și care oferă rezultate foarte bune:

Flotări


Acest exercițiu implică majoritatea mușchilor corpului, în special zona abdominală și partea inferioară a spatelui. Practicându-l zi de zi, timp de 30 de minute, metabolismul va acționa mult mai eficient iar tonul mușchilor și al pielii va fi îmbunătățit. Un set trebuie să aibă 30 de flotări. Practică câte două seturi în fiecare zi.

Înclinări laterale

Înclinarea laterală este o variantă a exercițiului anterior care tonifică mușchii și mărește rezistența fizică.


Ce trebuie să faci:

Întinde-te pe o salte pe partea stângă cu picioarele întinse, apoi ridică corpul în sus, sprijinindu-te pe antebrațul stâng. Ridică șoldurile până când corpul formează o linie dreaptă de la glezne până la umeri. Trage glezna dreaptă cu mâna dreaptă spre fese. Stai în această poziție 15-20 de secunde și apoi odihnește-te. Repetă trei seturi pe fiecare parte.

Întindere laterală


Întinderea este cel mai bun exercițiu pentru fese, picioare și toți mușchii din partea inferioară a corpului. Vrem să îți propunem o variantă laterală, care te ajută să arzi mai multe calorii.

Ce trebuie să faci:

Stai dreaptă. Îndepărtează picioarele, ține spatele drept, deplasează greutatea corporală de pe un picior pe altul, astfel încât șoldurile să fie înclinate înapoi. Rotește călcâiul în timp ce te lași pe genunchi pentru a menține echilibrul. Revin-o la poziția de început și repetă cu partea opusă. Efectuează trei seturi de câte 15 până la 20 de repetări fiecare.

Exercițiul ”acoperirea crabului”

Exercițiul de acoperire a crabului implică multă energie și lucrează mușchii abdomenului și toată partea superioară.


Ce trebuie să faci:

Așază-te jos. Întinde mâinile la spate și pune-le pe podea (exact așa cum faci când exersezi podul). Ridică șoldurile cât poți de tare și încearcă să formezi o linie dreaptă de la umeri până la genunchi. În această poziție, ridică brațul drept peste cel stâng și ține-l așa 3 secunde. Revin-o la poziția inițială și repetă cu partea opusă. Realizează între 10 și 15 repetări.

Credite foto: www.health.com: www.greatist.com; www.steptohealth.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "