Sportul care te ajută să slăbești 

Pierderea în greutate este astăzi o prioritate pentru foarte mulți oameni. Dacă vrei să slăbești sau doar să te menții în formă, probabil că vrei să afli cât mai multe despre diete ori sporturile care te ajută să-ți atingi obiectivul. Poate nu  știai, dar baschetul este unul dintre sporturile care oferă rezultatele dorite.


Iată care sunt beneficiile baschetului:

Îți întărești musculatura

Dacă îți place acdest sport și te uiți la campionatele de baschet din lume, probabil că îți dorești să fii și tu la fel de bună. Se poate întâmpla să devii o jucătoare bună, dar la o scară mai mică. Începe să practici baschet în fiecare zi, cel puțin o oră, și vei fi suprinză de rezultatele pe care le vei obține. Te vei simți mult mai motivată, vei avea mai multă energie și vei arde mai multe calorii.

Te miști încontinuu

În baschet există pauze și mini-pauze, dar, dacă vrei să arzi cât mai multe calorii într-o zi, ar trebui să te miști încontinuu. Pauzele sunt moartea motivației. În schimb, dacă joci o oră constant și vei rămâne concentrată la joc și la ce trebuie să faci, nu vei obosi.

Nu-ți place jocul tradițional?

Dacă nu îți place jocul tradițional de 5 contra 5 și nici nu vrei să respecți toate regulile jocului, îți poți face propriul set de reguli – unele care te ajută să arzi calorii. Trebuie să ai multă energie ca să reziști la un meci de baschet, deoarece trebuie să alergi mult, să arunci la coș, să pasezi colegilor de echipă – dar toate acestea stimulează metabolismul și, implicit, arderea caloriilor.

Stimulezi creierul

Corpul nu este singurul vinovat. Ți mintea este un element important când vine vorba de pierderea în greutate. Cu cât ești mai puternică mental, cu atât mai mult succes vei avea în general, implicit în dorința de a slăbi. Așadar, baschetul este un sport care implică psihicul. Fiecare decizie pe care o iei în joc te poate înălța. Dar, de asemenea, decizia pe care ai luat-o te poate dărâma atât de mult încât să renunți. Dar trebuie să suporți consecințele, indiferent de rezultate. 

Dacă ești în căutarea unui sport care să te ajute să slăbești, poți vedea baschetul ca opțiunea perfectă.


Credit foto: www.istockphoto.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "