Tenisul de masă, cel mai bun sport pentru corp şi minte 

Practicarea unui sport încă de la o vârstă fragedă este recomandată pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Printre cele mai recomandate sporturi pentru cei mici este tenisul de masă, fiind excelent pentru stimularea funcţionării creierului.

În urma unei discuții cu antrenorul de tenis de masă de la Top Tenis Arena,am aflat mai multe despre beneficiile practicării acestui sport de către copii.

De la ce vârstă este indicată practicarea acestui sport?

Vârsta optimă la care un copil poate începe să practice tenisul de masă este 8 ani,însă,în unele cazuri,această vârstă poate fi mai mică sau mai mare,în funcție de abilitățile copilului. Calitățile principale care ar trebui să-i îndemne pe părinţi să își îndrume copilul la tenis de masă sunt rapiditatea și îndemânarea. Pentru că obiceiurile deprinse la vârste fragede se păstrează,este bine să practice tenisul de masă de la început cu un antrenor care să-i explice mișcările corecte.

Cu ce este diferit tenisul de masă faţă de alte sporturi?

Tenisul de masă este atât un sport al minții,cât și al corpului. Deoarece nu este un sport de contact,tenisul de masă este un sport unde nu au loc accidentări dese. De obicei,gradul de dificultate,de forță și de rezistență necesare evoluează odată cu nivelul de pregătire,astfel încât riscul accidentărilor este foarte mic. Pentru că nu întrebuințează o grupă de mușchi mai mult decât pe altele,tenisul de masă este benefic la vârsta copilăriei. Corpul este lăsat să se dezvolte armonios,fără a fi deformat,pentru că acest sport combină agilitatea de a răspunde la loviturile adversarului cu rapiditatea de organizare a propriei strategii.

Care sunt beneficiile practicării acestui sport?

Principalele beneficii aduse de tenisul de masă sunt:

  • sporirea concentrării și a stării de vigilență
  • stimularea funcționării creierului
  • dezvoltarea gândirii strategice
  • antrenarea coordonării văz / mână
  • exercițiu fizic pentru toate grupele de mușchi,fără a deforma organismul
  • un bun mijloc de socializare

Acest sport poate fi practicat de toţi copiii sau există anumite boli în care este contraindicat?

Există puține situații în care tenisul de masă nu este recomandat,ca,de exemplu,în cazul persoanelor cu deficiențe fizice mari,cu afecțiuni cardiovasculare grave,cu tulburări oculare grave sau care au tulburări ale sistemului nervos. Pe de altă parte,tenisul de masă poate constitui un ajutor în ceea ce privește integrarea în societate pentru copiii cu dizabilități.

În cazul căror afecțiuni este necesară practicarea tenisului de masă și ce beneficii aduce?

Tenisul de masă este indicat copiilor cu o constituție mai puțin atletică sau în cazul în care musculatura se dezvoltă într-un ritm mai încet. Practicarea acestui sport crește mobilitatea corpului și ajută la dezvoltarea musculaturii,mai ales în zona membrelor inferioare și a spatelui. Este excelent în cazul copiilor care nu au răbdare sau nu reacționează bine la emoții.

De câte ori pe săptămână este bine sa joci tenis de masă?

Dacă este practicat ca hobby,atunci două ședințe sunt suficiente. Pentru practica de performanță sunt necesare chiar și 5 antrenamente pe săptămână.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "