5 motive să practici yoga 

Nu există date concrete cu privire la originile apariției tehnicilor yoga, dar cele mai multe informații ne spun că aceasta s-a dezvoltat în India și că este practicată de mai bine de 5000 de ani. Deși foarte multe persoane consideră că yoga este o religie, mulți dintre cei care o practică o consideră o știință a conexiunii între trup, suflet și minte.  


Femeile practică yoga pentru că le aduce o mulțime de beneficii, în special în ceea ce privește sănătatea organismului. Iată care sunt acestea:

Întărește imunitatea

Mișcările yoga nu sunt atât de solicitante precum cele dintr-o ședință de aerobic de exemplu. Însă acest lucru nu înseamnă că nu ne ajută la fel de mult. Exercițiile fizice, chiar și cele din timpul unei ședințe de yoga ne ajută să ne întărim imunitatea. Mișcarea regulată reduce nivelul de stres, unul dintre factorii care ne afectează imunitatea.

Îmbunătățește circulația sângelui

Multe probleme de sănătate sunt cauzate de slaba oxigenare a sângelui în organism. Mișcările yoga ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

Scade tensiunea arterială

Anumite mișcări yoga ajută în timp la scăderea tensiunii arteriale la persoanele care se confruntă cu această problemă. Există chiar studii concrete în acest sens, care arată că după doar 3 luni de yoga hipertensivii au reușit să aducă la valori normale tensiunea arterială.

Îmbunătățește digestia

S-a dovedit că yoga este eficientă în tratarea sindromului colonului iritabil, a constipației și ulcerului. O cauză comună a tuturor acestor afecțiuni este reprezentată de stres. Cum yoga ajută la relaxarea fizică și mentală, prin urmare la eliminarea stresului, e utilă și în reducerea problemelor digestive.

Te inspiră să ai o viață mai sănătoasă

Se spune că tehnicile yoga ajută la controlarea minții, iar cei care reușesc să-și controleze mintea, reușesc să-și controleze viața. Astfel, yoga te poate ajuta să ai un control mai bun și mai sănătos asupra alegerilor pe care le faci în ceea ce privește stilul de viață.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "