3 exerciții pentru ochi sănătoși 

Indiferent dacă porți ochelari sau nu, sănătatea ochilor este foarte importantă. Ochi roșii, obosiți, iritați, tensiune oculară, acestea sunt principalele probleme cu care ne confruntăm din cauza timpului petrecut în fața calculatorului.


Sunt mai multe exerciții pe care le poți face pentru a menține ochii sănătoși, și anume:

Clipește

Dacă lucrezi la calculator, un foarte bun exercițiu pentru ochi este clipitul. Probabil că spui ”deja clipesc”. Da, este adevărat, dar nu suficient. Ești foarte concentrată când lucrezi, uitând să mai clipești, lucru care nu se întâmplă în alte circumstanțe. Ce poți face?

Clipește mai repede: dacă ești în pauză la muncă, încearcă să clipești mai repede. Clipitul lubrifică și curăță ochiul natural, fără să fie nevoie de picături speciale.

Clipește mai încet: acest exercițiu va ajuta la eliberarea tensiunii oculare. Închide-i și stai așa câteva secunde. Apoi deschide-i și repetă.

Pune presiune pe ochi

Îți mai amintești când erai mică și puneai presiune pe ochi și apoi vedeai steluțe? Ei bine, acest truc ajută foarte mult. Ajută la eliberarea tensiunii și relaxarea lor după o zi obositoare. Ce trebuie să faci? Pune presiune pe ochi cu palmele sau cu degetele. Masează pleoape câteva secunde, apoi ține ochii închiși și deschide-i din nou.

Mișcă-ți ochii

Mișcarea este un alt exercițiu foarte eficient pentru sănătatea ochilor. Deși ochii se mișcă mereu, ar trebui să facem acest lucru într-un mod special dacă vrem să obținem rezultate specifice. În acest fel, putem elibera tensiunea din ochi și ne relaxăm vederea.

Sus și jos: aceasta este prima mișcare și constă în privirea în sus și apoi în jos. Poate fi puțin dificil, așa că nu te grăbi.

Stânga și dreapta: al doilea exercițiu este similar, dar implică privirile spre dreapta și apoi spre stânga. Este posibil să simțiți o anumită presiune atunci când faci aceste exerciții, ca și cum v-ați mișca cu forța ochii. Acesta este un lucru bun.


Credit foto: www.eyeexercises.com.au


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "