Probabil ai auzit că practicarea unui joc al minții sau citirea unui cărți sunt mai mult decât recomandate unei persoane aflate la vârsta adultă. Dacă în copilărie creierul nostru absoarbe totul ca un burete, când devenim adulți trebuie să avem grijă ca acesta să fie tot timpul stimulat, tocmai pentru ca neuronii să se regenereze.

Obiceiurile pe care le practici zilnic îți pot fi de folos sau nu în acest sens. Iată 6 moduri eficiente de regenerare a neuronilor pe care oricine le poate practica:

Evită drogurile și alcool ul

Țigările, drogurile și alcoolul în exces omoară neuronii și reduc funcția sinaptică de conectare a acestora între ei. Iar lipsa acestui lucru duce la moartea celulelor.

Fă mișcare

Doar făcând mișcare reușești să asiguri oxigenarea celulelor creierului. Regenerarea neuronilor necesită mișcări fizice intense, efectuate cu regularitate, așa că mersul la sală nu este doar pentru slăbit.

Alimentație sănătoasă

O dietă hipocalorică este recomandată pentru regenerarea neuronilor. Încearcă să consumi mai des alimente precum somon, avocado sau ulei de măsline, toate bogate în omega 3.

Fă sex

Activitatea sexuală este asociată cu regenerarea neuronilor pentru că prin sex este stimulată neurogeneza adultă.

Controlează nivelul de stres

E probabil cel mai dificil lucru pe care îl poți face, însă există numeroase moduri care te ajută. Yoga, meditație, trebuie doar să o găsești pe cea care funcționează cel mai bine pentru tine.

Menține creierul activ

De regulă, neuronii nu mor din cauza unui exces de activitate, ci pentru că nu sunt solicitați. Citește, rezolvă un puzzle complicat, probleme de matematică. Iată și câteva sugestii haioase, dar utile:

-spală-te pe dinți cu mâna stângă, sau dreaptă dacă ești stângace.

-mergi pe un traseu diferit când te întorci acasă.

-lasă-te surprinsă de ceva neprevăzut și vezi cum reacționezi, nu totul trebuie să fie organizat și planificat în viață.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "