Remediu dulce. Alungă tusea cu ciocolată 

Data viitoare când te chinuie tusea, uită de miere de albine şi lamâie şi alege ciocolata. Un nou studiu demonstrează că este o metodă de tratament mai eficientă împotriva tusei.


Profesorul Alyn Morice, coordonator al studiilor legate de bolile cardiovasculare și respiratorii de la universitatea Hull, din Marea Britanie, afirmă că în urma cercetărilor a descoperit că ciocolata poate calma tusea

Rezultatul unui studiu, care viza care este cel mai bun tratament în cazul tusei, a scos la iveală că medicamentele pe bază de cacao sunt mai bune decât cele standard.

Citește și: Diferențele dintre ciocolata sănătoasă și cea nesănătoasă. Tu le știi?

„Ciocolata poate calma tusea. Ştiu că poate suna ca o replică din Mary Poppins, dar ca medic care a petrecut ani de zile cercetând tusea şi bolile respiratorii, pot să vă asigur că dovezile sunt solide”, spune Alyn Morice. 

Cercetătorii au descoperit că teobromina, un alcaloid prezent în boabele de cacao, de cafea și în frunzele de ceai, este mai eficient în tratarea reflexului de a tuși. Acesta este motivul pentru care este prezent în multe medicamente . 

Sursă: mirror.co.uk

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "