Cât de periculoasă este cătina 

Fructele acestei plante sunt cele mai eficiente polivitamine naturale. Ele conțin o oncentraţie ridicată de vitamina A şi betacaroten, un puternic antioxidant care contribuie la regenerarea ţesuturilor prin crearea de celule noi. Dar cât de periculoasă este cătina? Vom afla împreună!

Beneficiile cătinei

Aceste substanțe vitale ajută sistemul imunitar să nu se îmbolnăvească. Cătina se consumă în mai multe feluri, de la starea pură, cu miere, la pulbere, suc, ulei, tinctură etc. Cătina este un imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic, afrodisiac.

Ce afecțiuni tratează cătina

Această plantă tratează probleme ca: afecţiuni hepatice, oculare, răceli, viroze respiratorii, afecţiuni gastroduodenale, urticarii, eczeme, ulcer gastric, ateroscleroză, oboseală cronică, surmenaj.

Cât de periculoasă este cătina

Partea negativă a fructelor este necunoscută sau neglijată în multe cazuri. Contraindicațiile pot provoca diverse complicații când nu se respectă doza. Folosirea plantelor nu este complet inofensivă.

Depășirea dozelor și termenilor provoacă dereglări în funcționarea echilibrată a organismului. Cătina este contraindicată pentru bolnavii cu colecistită acută, pancreatită, diaree cronică.

La bărbaţi, cătina albă poate provoaca prostatită adenomatoasă. La femei poate provoca mastopatie din cauza conţinutului de fitohormoni. În caz de astm bronşic şi în alte cazuri rare, betacarotenul poate provocă alergie.

Sursa: one.ro


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "