Ceapa roșie, eficientă în combaterea cancerului 

Albă sau roșie? Rețetele de obicei nu specifică, pe principiul „să fie ceapă“, ceea ce nu e neapărat rău, pentru că ceapa e bună oricum ai da-o. Bună la sănătate vrem să zicem.

Dar studiile spun că ceapa roșie e mai puternică decât cea albă în lupta împotriva cancerului, pentru că are o cantitate mai mare de antocianină și quercitină.
Un studiu publicat în 2017 în Food Research International confirmă faptul că ceapa roșie e un adversar redutabil al cancerului și s-a dovedit a fi fost cea mai eficientă în reducerea numărului de celule canceroase.
Tot studiul spune că toate soiurile de ceapă sunt puternice împotriva cancerului, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Antocianina ajută quercitina în atacul asupra radicalilor liberi și al celulelor canceroase.

Sulful detoxifică

O altă veste bună este că ceapa roșie, pentru mulți, e preferată cepei albe, pentru că ustură mai puțin. De câte ori, puteți, înlocuiți ceapa albă cu ceapa roșie, chiar dacă e olecuță mai scumpă decât sora ei.
Conținutul de sulf susține capacitatea naturală a organismului de a se detoxifica. Sulful stimulează mai multe procese antiinflamatorii, care susțin vindecarea capacitând apărarea împotriva radicalilor liberi.
Sulful face bune legături chimice cu metalele grele din corp și le elimină din corp.
Quercitina, acest bioflavonoid puternic, ajută la eliminarea excesului de estrogen din corp. Stimulează funcția hepatică și elimină agenții carcinogeni.
Alicina e un antioxidant puternic, foarte eficient în distrugerea patogenilor care slăbesc sistemul imunitar. Combate bacteriile, fungii și îmbunătățește echilibrul microflorei intestinale.

Sursa foto: www.realfoodfinds.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "