Cele 4 alimente care previn bolile cardiovasculare 

Potrivit unui studiu recent, cerealele integrale sunt sănătoase pentru inimă. În cadrul studiului a fost evaluat modul în care cerealele integrale au impact asupra bolilor cardiovasculare, atacului de cord sau accidentului vascular cerebral.


Cercetătorii au subliniat faptul că cerealele integrale au fost asociate cu pierderea în greutate, scăderea nivelului de colesterol rău, glucoză și insulină – toți fiind factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

În plus, cerealele integrale sunt sursă bogată de fibre dietetice, care au fost asociate cu un risc scăzut de boli de inimă, obezitate și chiar cancer. Aceste fibre pot fi asimilate de organism din fructe și legumen, și ele fac o diferență în factorii de risc cardiovascular.  

Iată care sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru inimă:

Somonul

Acest pește este sursă bogată de acizi grași Omega-3. Ei pot îmbunătăți markerii metabolici ai inimii, prevenind astfel bolile cardiovasculare. În plus, somonul conține seleniu, un antioxidant care protejează inima.

Semințele de chia

La fel ca somonul, și semințele de chia sunt sursă importantă de acizi grași Omega-3, care reduc nivelul colesterolului rău și împiedică depunerea grăsimilor pe pereții arterelor. O lingură de semințe de chia conține numai 60 de calorii.

Nucile

Datorită acizilor grași Omega-3, vitaminei E , acidului folic, grăsimilor polinesaturate (care sunt bune  și pentru persoanele cu diabet) și fibrelor, nucile au grijă și protejează inima. Include-le în dieta zilnică.

Ficatul

Ficatul conține grăsimi bune pentru inimă. Aceste grăsimi saturate sănătoase reduc riscul bolilor cardiovasculare atunci când nu sunt consumate într-o cantitate excesivă.

Credit foto: www.boldsky.com

Citește Click! pentru femei în varianta digitală

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "