Pentru a avea o stare bună de sănătate, este esențial să te îngrijești și să acorzi atenție tuturor factorilor care pot fi dăunători. Printre aceștia se numără și nivelul ridicat de sodiu, care poate duce la apariția hipertensiunii. Iată câteva dintre motivele pentru care este sănătos să reduci cantitatea de sodiu!

Reduce riscul hipertensiunii

Unul dintre cele mai mari riscuri pentru care consumul excesiv de sodiu ar trebui evitat este hipertensiunea. Sodiul absoarbe apa din alimente și o reține în interiorul corpului, un proces normal al homeostaziei (proprietatea organismului de a menține în limite foarte apropiate constantele mediului intern). Însă, atunci când este în cantități prea mari, abilitatea organismului de a absoarbe și de a reține apa scade considerabil. În acel moment, corpului îi va fi greu să elimine excesul de apă. Acest lucru va duce la creșterea presiunii sângelui, cunoscută sub denumirea de hipertensiune.

Scade posibilitatea de a face ulcer

Ulcerul este o inflamație care poate apărea intern sau extern, peste tot în corp. Ulcerul situat în tractul digestiv, în special în stomac și în interiorul intestinului subțire apare frecvent la persoanele care au obiceiul să consume alimente bogate în sodiu. Dincolo de durerea resimțită pot apărea și alte senzații neplăcute precum durerile, arsurile, pierderea apetitului sau oboseala acută. În unele cazuri, ulcerul nu poate fi tratat doar cu medicamente, putându-se ajunge la operație, însă reducerea cantității zilnice de sodiu îți va fi de folos.

Ține osteoporoza la distanță

O dietă bogată în sodiu va crește frecvența urinări. Cantități mari de calciu, responsabil pentru formarea oaselor și pentru menținerea structurii și densității osoase vor fi eliminate în acel moment. Consecințele se răsfrâng asupra întregului sistem osos, crescând riscul apariției osteoporozei, care afectează din ce în ce mai multe femei.

Cum poți reduce cantitatea de sodiu

-consumă alimente cu un conținut scăzut de sodiu natural precum țelina, morcovii, conopida, peștele, fructele de mare, laptele, ouăle

-elimină din dietă alimentele procesate

-folosește sare cu un conținut scăzut de sodiu

Credit foto: www.npr.org

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "