Ritualuri matinale pentru o zi reușită 

Cum începi ziua are o mare influență asupra modului în care te simți restul zilei. Ridicându-te din pat în ultimele secunde, bând o cafea mai mult din mers și alergând pentru a nu întârzia la muncă, nu vei reuși să ai o stare de spirit foarte bună și nici o zi excelentă.


În schimb, iată ce ar trebui să faci ca să începi ziua în cel mai bun mod:

Odihnește-te

Un somn calitativ este vital pentru o zi bună. Dacă obișnuiești să dormi mai puține ore pe noapte decât ai nevoie, este timpul să-ți schimbi acest obicei. Suntem cu toții diferiți: unii ne simțim bine și cu patru ore de somn, alții cu nouă, însă recomandate sunt 7-8 ore de somn.

Trezește-te cu 10 minute mai devreme

Dacă îți este greu să te trezești dimineața, evită să te ridici din pat în ultimul moment. Cel mai bine ar fi să te trezești cu 10 minute înainte de a suna alarma ceasului. În acest fel vei avea suficient timp ca să te pregătești și pentru a începe ziua într-un mod mai relaxant și fără probleme.

Mănâncă micul dejun

Se spune adesea că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, lucru care este foarte adevărat. Prima masă din zi trebuie să fie foarte nutritivă, mai bogată în alimente care să-ți ofere energie. Ce zici de un bol de iaurt cu fulgi de ovăz? Smoothie-urile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a include fructe și legume în alimentație.

Pregătește-te pentru a doua zi de seara

Pentru a evita aglomerarea a doua zi dimineața, pregătește de seara:

-    Planul pentru activitățile de a doua zi: nu durează mai mult de 10 minute ă faci un plan cu activitățile pe care trebuie să le îndeplinești a doua zi. Aici ne referim la aspectele legate de locul de muncă. Acest lucru te va ajuta să ai o zi mult mai organizată și să lucrezi eficient.

-    Ținuta pentru a doua zi: evită să stai dimineața în fața dulapul ca să te hotărăști cu ce să te îmbraci în ziua respectivă. Cel mai bine ar fi să-ți pregătești hainele de seara, așa poți economisi 10 minute și să dormi.

-    Mâncarea pentru a doua zi: dacă obișnuiești să îți iei de mâncare la muncă pentru masa de prânz, ce zici dacă o pregătești de seara? Mâncarea pe care ți-o prepari tu este mult mai sănătoasă, plus să astfel renunți să mai dai banii pe alimente nesănătoase.


Credit foto: www.brides.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "