Plantele care te ajută să dormi mai bine 

Poate că nu știai, dar modul în care îți decorezi dormitorul poate avea influență asupra calității somnului tău. Așadar, cele care nu trebuie să lipsească din încăpere sunt plantele. Care flori crezi că te ajută să dormi mai bine?


Planta șarpe

Planta sarpe este cunoscută și sub numele de Sansevieria. Deși majoritatea plantelor eliberează oxigen în timpul zilei și se odihnesc noaptea, planta șarpe eliberează oxigen tot timpul - chiar și atunci când dormi.


Această plantă nu este deloc pretențioasă: are nevoie doar de lumină și de apă.

Lavanda

Există un motiv pentru care lavanda este inclusă în detergenții de rufe. Mai multe studii realizate de-a lungul timpului arată că floarea purpurie are efect relaxant. Lavanda proaspătă are mirosul mult mai puternic decât cea uscată (care se găsește de cele mai multe ori în plicuri). Așadar, acest parfum proaspăt și reconfortant te va ajuta să domi mai bine.

Pune-ți în cameră o floare sau sub pernă un plic de lavandă uscată. Lavanda în ghiveci are nevoie de multă lumină. Vara, las-o pe pervaz sau pe terasă, unde se poate scălda în razele soarelui.

Crinul păcii

Această plantă este un purificator de aer, ea trebuie udată o dată la două săptămâni și nu are nevoie de așa de multă lumină, ceea ce înseamnă că este perfectă pentru un dormitor cu ferestre mici.


Crinul păcii este ușor de îngrijit, așa că o poți pune într-un colț din încăpere fără nicio problemă.

Gardenie

Această plantă nu are un miros specific, dar are efect sedativ. Chiar dacă gardenia este puțin mai greu de îngrijit, ea are nevoie de lumină, indirectă, deoarece frunzele ei se vor usca dacă lumina soarelui cade direct pe ele. Pune-o în dormitor, dacă vrei să dormi mult mai bine.


Credit foto: www.prima.co.ukS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "