Beneficiile sportului asupra sănătății 

Nu este niciun secret că sportul este activitatea care ne ajută să ne menținem în formă și sănătoase, fizic și psihic. Însă, din păcate, numărul persoanelor care practică exerciții fizice regulat este foarte mic. Dacă nu ești destul de motivată, în cele ce urmează îți vom spune în ce moduri te ajută.


Reduce stresul și anxietatea

Prin sport te deconectezi de la toate problemele de la muncă, de la treburile casnice și de la toate situațiile care provoacă stres și anxietate. Acest lucru, împreună cu capacitatea sa de eliberare de serotonină și endorfine, transformă antrenamentul fizic într-un tranchizant natural care luptă împotriva stresului și a dezechilibrelor sistemului nervos.

Îmbunătățește stima de sine

Toate activitățile sportive ne ajută să concurăm sănătoși cu noi înșine. Astfel, îndeplinirea scopurilor noastre și activitățile din fiecare zi aduc un sentiment de mândrie și îmbunătățește stima.

Stimulează metabolismul

Împreună cu o alimentație sănătoasă, exercițiile fizice sunt cheia pentru un metabolism activ și, implicit, o greutate corporală sănătoasă. Mai mult, sportul crește nivelul de energie și stimulează arderea grăsimilor depozitate în diferite părți ale corpului, plus că este întărită masa musculară.

Îmbunătățește capacitatea creierul

Sportul produce un echilibru între corp și minte, oferind beneficii asupra sănătății creierului. Coordonarea, de exemplu, este necesară în realizarea activității fizice și trecerea la un alt exercițiu servește ca un antrenament pentru creier. În plus, prin optimizarea fluxului sanguin, oxigenarea celulelor creierului crește. Din acest motiv, performanța mentală și concentrarea se îmbunătățesc.

Previne afecțiunile cardiovasculare

Indiferent dacă există sau nu un factor de risc pentru dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare, sportul te poate ajuta să îmbunătățești sănătatea inimii, arterelor și circulației sangvine. Exercițiile sunt strâns legate de menținerea sub control a nivelului de colesterol și prevenirea problemelor cronice, cum sunt atacul de cord și insuficiența cardiacă.

Previne îmbătrânirea

Se spune că sportul este cel mai bun aliat antiîmbătrânire. Beneficiile sale asupra corpului împiedică deteriorarea prematură a țesuturilor. În plus, previne diferite afecțiuni care pot să apară odată cu înaintarea în vârstă. În timpul antrenamentului fizic sunt activate funcțiile metabolismului, circulației și sistemului limfatic. Acestea lucrează împreună pentru a menține celulele sănătoase și le protejează de efectele negative ale toxinelor.

Dacă încă nu faci sport, începe încet cu exerciții ușoare până devin parte din rutina zilnică.


Credit foto: www.smarknews.it


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "