Urzica este o plantă medicinală folosită în stare proaspătă pentru a face suc sau supă, sau poate fi uscată și folosită pentru a face ceai. Mulți oameni, de la grecii antici la europeni și nord-americani, au folosit această plantă pentru tratamente medicinale.

Ce trebuie să știi despre urzică

Urzica,cunoscută sub numele de Urtica doica,poate fi găsită în toate piețele,mai ales în acest sezon. Aceasta crește la marginile pădurii,în curte,și mai este cunoscută sub numele de buruiana perenă. Urzica are fire de păr fin sau spini de-a lungul întregii porțiuni și pe frunzele plantei,care atunci când sunt atinse creează o reacție chimică iritantă care produce senzație de arsură și senzație de usturime. Este senzația dată chiar de numele lor. Sucul de urzică se face prin stoarcere,și mai rar,prin amestecarea frunzelor plantelor de urzică cu alt suc. În timp ce frunzele sunt folosite pentru a face suc,rădăcinile pot fi folosite pentru altceva.

Sucul de urzică

Sucul de urzică este cel mai frecvent preparat pentru a fi consumat proaspăt. Acesta are culoarea de verde închis și de obicei se consumă doar un pahar pe zi. Este consumat în cantități mici deoarece aroma este puternică și are o cantitate de substanțe nutritive foarte mare. Poți face suc de urzică prin stoarcerea frunzelor și a tulpinii,după ce le speli bine,sau prin amestecarea frunzelor cu apă.

Combină 2 cești de frunze de urzică cu o cană de apă pentru a face suc de urzică în blender,sau sucul poate fi preparate din 4 cești de frunze de urzică pe care le pui în storcător. Astfel vei obține o jumătate de cană de suc de urzică. În plus,poți combina sucul de urzică cu suc de legume,pe care-l bei dimineața pe stomacul gol.

Pentru a face ceai de urzică,pune într-o cană cu apă fierbinte câteva frunze uscate,apoi acoperă ceașca cu o farfurie pentru a face infuzie. După 5 minute îl poți bea. Este foarte bun pentru sănătate și are efect detoxifiant.

De ce este benefic sucul de urzică

Frunzele de urzică sunt sărace în calorii,având 1 calorie per gram. Nu conțin grăsimi,sodiu,proteine sau zahăr. Cu toate acestea sunt nutritive,având vitamina C,calciu și fier. Sunt capabile să ofere doza zilnică necesară de aceste trei substanțe nutritive. În plus,avem nevoie de calciu pentru a menține oasele și dinții puternici,și ajută la contracția și restricționarea vaselor de sânge și a mușchilor.

În conformitate cu Universitatea din Maryland,sucul de urzică ajută la reducerea durerilor de la nivelul mușchilor și a articulațiilor. În timp ce frunzele la atingere provoacă usturime,defapt ele reduc durerea care persistă într-o anumită zonă.

Sucul de urzici poate fi folosit pentru a trata eczemele,artrita,guta și anemia,precum și durerile produse de mușcătura sau înțeparea unor insecte. Este un bun diuretic,iar în Europa medievală a fost utilizată în mod tradițional pentru a trata durerile articulare.

În plus,sucul de urzică ajută la calmarea stărilor de nervi,ajută tractul respirator,curăță ficatul,rinichii și intestinele,vindecă afecțiunile pancreasului,are efect hipoglicemic scăzând nivelul zahărului din sânge și tratează anemia deoarece este bogat în minerale și vitamine.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei