Aceasta este țara cu cei mai fericiți oameni din lume 

Potrivit Indexului Planetei Fericite (The Happy Planet Index), țara cu oamenii cei mai fericiți din lume este Costa Rica. Acolo există bogăție, sănătate şi libertăți fundamentale ale omului. Aceste criterii sunt esențiale în determinarea calității vieții în orice loc al lumii.

Dar un nou studiu are o abordare diferită. Indexul Planetei Fericite a publicat ediția sa din 2016,unde măsurile de sănătate și fericire nu sunt în mod izolat,ci față de un nou standard crucial pentru succes:DURABILITATE.

În acest calcul,țările cele mai de succes sunt cele în care oamenii trăiesc o viață lungă și fericităla costuri mici pentru mediu.

Dar care este țara din lume cu cei mai fericiți oameni?

În mod surprinzător,pe listă în primele 10 locuri cu cele mai fericite țări nu există nici măcar o țară occidentală bogată. Niciuna nordică progresivă,care în mod normal,este lăudată pentru stilul de viață.

Costa Rica se află în fruntea clasamentului pentru a treia oară. Este cea mai fericită și mai durabilă țară de pe Pământ!

Citeşte şi:5 destinații care-ți vor reda fericirea

Ea are o satisfacție și fericire la nivel mediu de 7,3 (pe o scară de la 0 la 10),are o speranță de viață medie de 79,1 ani,nivel ridicat de egalitate și amprență ecologică redusă.

Ceea ce plasează această țară din nou în prima parte a indicelui este că Costa Rica oferă populației sănătate și fericire,în timp se folosește doar un sfert din resursele care sunt de obicei utilizate în lumea occcidentală.
 
Pe următoarele locuri se regăsesc țări precum Mexic,Columbia,Vanuatu,Vietnam,Panama,Nicaragua,Bangladesh,Thailanda și Ecuator.

Cum se face clasamentul:Printr-un angajament puternic față de mediul înconjurător.

99% din aprovizionarea cu electricitate a țării se spune să provină din surse regenerabile,iar guvernul a promis să facă țară neutră de carbon până în 2021. Alți factori includ investirea în programe sociale,cum ar fi sănătate și educație.

Dintre națiunile scandinave,doar Norvegia apare în topul indicelui 20.

Cu toate acestea,Costa Rica pare să fi descoperit formula secreta cu privire la modul de a livra fericire și bunăstarea oamenilor săi,fără a întoarce spatele mediului.

Iată câteva fotografii reprezentative:

Credite foto:lifecoachcode.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Plante contra somnului agitat-nr.47(473)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei   

12 luni - 91 lei