Cea mai izolată localitate din lume găzduiește 800 de oameni 

Este vorba de mica insulă franțuzească numită La Reunion. Este localizată în Oceanul Indian, între Madagascar și Mauritius. Este o insulă izolată și localitatea se numește Cirque de Mafate. 

Cea mai izolată localitate din lume găzduiește 800 de oameni este o vale de 100 de metri pătrați. Cirque de Mafate a fost izolată de restul lumii în urmă cu milioane de ani. A devenit așa după prăbușirea unui vulcan. Accesul este posibil pe jos sau cu elicopterul.

Primii locuitori au fost africanii scăpați din sclavie. Apoi au apărut fermierii francezi ce căutau un pământ bogat. În prezent, în Mafate locuiesc 800 de oameni. Toți rezidenții sunt descendenți direcți ai coloniștilor originali.

În această localitate nu există apă curentă sau electricitate. Dacă este nevoie de un medic sau de un polițist, oamenii îl aduc cu elicopterul în localitate.

În anul 2010, Mafate a devenit patrimoniu mondial în urma deciziei UNESCO. Această desemnare a adus un flux mare de turiști pe insulă. Cei care vin aici o fac pentru a se relaxa și admira peisaje. Dar și pentru a vedea specii de păsări sau plante care există doar în acest loc, informează BBC.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "