Destinații de iarnă cu peisaje de basm din România 

Dacă ești în căutarea unui loc drăguț în care să ieși cu iubitul la final de săptămână sau cu familia de sărbători, descoperă care sunt cele 5 stațiuni montane din topul nostru, unde te vei bucura de liniște și un peisaj de vis. Vezi și ce locuri interesante ai de vizitat.

Vatra Dornei

Deși pentru cei din partea sudică a țării destinația este cam departe de casă,peisajul bucovineanmerită efortul de te deplasa câteva sute de kilometri în plus. Suprenumită Perla Bucovinei,stațiunea aflată la 800 de metri altitudine este destinația ideală pentru iubitorii de sporturi de iarnă,dar și pentru familiști și conservatori-iubitori de tradiții autohtone. Pentru cei mai în vârstă,există posibilitatea de a face tratamente balneare pentru diverse afecțiuni. Cei care merg să se relaxeze cu juniorii la munte pot opta pentru pârnia dedicată săniilor sau pot merge în zona pentru schiori. Dacă timpul îți permite,poți face un pelerinaj și la mănăstirile din zonă:Putna,Suceviţa,Moldoviţa sau Humor.

Borșa

Situată în zona Maramureșului,într-un colț de Rai,Borșa este un loc liniștit,recomandat pentru cei care vor să se reculeagă după o perioadă lungă de stres. Stațiunea este îndrăgită de turiști de toate vârstele:cei în vârstă pot face tratamente balneare,în timp ce pasionații de schi se bucură de pârtii cu grade variate de dificultate. Pârtiile sunt deservite de teleschi și de telescaun. În cazul în care timpul și dispoziția îți permit,poți vizita Cascada Cailor,care are cea mai înaltă cădere de apă din țară (90 de metri),Cimitirul Vesel din Săpânța sau mănăstirile din zonă.

Arieseni

Localizată în Țara Moților,la altitudinea de 950 m,Arieseni este una dintre zonele desprinse din basm,unde aproape jumătate de an este zăpadă. Zona este apreciată de turiștii de toate vârstele,dispunând de două pârtii,de aproximativ 1 kilometru lungime,ambele dotate cu instalații de teleschi. Dar,pentru că am vorbit mai mult despre pasionații de schi,trebuie menționat că în Arieseni există posibilități și pentru cei cara preferă snowboardingul,sania sau ATV-ul. În zonă există și alte atracții turistice precum:Peștera Urșilor,Ghețarul de la Scărișoara sau Muntele Găina.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "