Există locuri care par desprinse din cărţile pentru copii. În spatele celor mai pitorești orașe din lume există o poveste, pe care nici timpul nu o poate decolora.La Boca, inima Argentinei


Cel mai colorat „barrio“ (cartier) din Buenos Aires, capitala Argentinei, are un farmec aparte. La Boca a fost fondată de imigranţii italieni, care au avut drept model oraşul Genova. Zona este rău famată, din pricina jafurilor care au loc în timpul nopţii, dar asta nu-i oprește pe turişti să o viziteze în număr mare. Caminito este unul dintre cele mai interesante obiective turistice: aşterne la picioarele vizitatorilor o străduţă colorată, cu tango în aer liber şi multă voie bună.

Santorini, perla de deasupra mării


Mai mult vin decât apă, mai multe biserici decât case, plaje cu nisip alb, negru și roșu – acestea sunt doar câteva din atuurile insulei Santorini din Grecia. Capitala Firá, cu cascada sa albă și albastră de case, piscine și terase, e ca un amfiteatru la Marea Egee. Impresionează prin arhitectura unică, prin străduţele pietruite şi întortocheate, prin casele, tavernele și pensiunile de lux înecate în parfumul leandrilor. Coloritul specific are, la origini, revolta ascunsă a locuitorilor împotriva ocupaţiei otomane – motiv pentru care oamenii au ales să îşi vopsească locuinţele în culorile steagul grecesc.

Havana, concert baroc


Într-o lume plină de beton, sticlă şi metal, Cuba păstrează culorile strălucitoare, intense, care te duc cu gândul la o vacanţă continuă. Pe case, pe maşini, pe haine, pe chipurile oamenilor, explozia de culoare face din Havana una dintre cele mai frumoase capitale din lume – un melanj de tradiție colonială şi exotism tropical. Zidurile mâncate de ani, piețele spectaculoase, grădinile interioare, toate amintesc de frumuseţea barocă de odinioară.

Mission District, raiul picturilor murale


Cu locuitori care îşi trag rădăcinile din Mexic şi din America Centrala, cartierul Mission District din San Francisco pare o imensă galerie de artă vizuală. Aproape pe fiecare clădire pot fi admirate uriașe picturi murale. Creațiile sunt inspirate din viața de zi cu zi, dar și din universul culturii şi al politicii americane. Primele desene au fost realizate în anii ’80, ca o revoltă împotriva abuzurilor din America Centrală. De cele mai multe ori, realizarea picturii se face cu acordul proprietarului casei, iar în anumite situaţii, acesta este dispus să și plătească pentru ele. Există și proiecte la care participă întreaga comunitate.

Cinque Terre, paradisul turcoaz


Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore sunt cele 5 localități care formează „Ţinutul celor cinci Pământuri“ sau „Cinque Terre“. Aflată pe riviera italiană, în regiunea Liguria, zona este una dintre cele mai căutate şi fotografiate destinaţii turistice. Nu degeaba se află în patrimoniul UNESCO. Frumoasele clădiri placate cu gresie, cuibărite una lângă alta pe stâncile cu vegetaţie luxuriantă, privesc de sus porturile turcoaz. Fiecare cătun este o variație pe aceeași temă: arhitectură veche, case în nuanțe pastelate, cascade de flori la fereastră.

Sighişoara, un basm medieval


Orașul-cetate Sighişoara fascinează de la prima vedere. Vizitatorii care ajung aici sunt impresionaţi de frumusețea Turnului cu ceas, decorat cu ţiglă smălțuită multicoloră, de clădirile văruite în nuanțe tari și desprinse parcă din poveștile medievale. Străduțele labirintice, pietruite, din Orașul de Sus, clădirile cu parfum istoric (Casa cu Cerb, Casa Vlad Dracul, Casa Venețiană), fleșele avântate ale bisericilor, arcadele, ferestrele cu flori și obloane, faimoasa Scară acoperită – toate te poartă într-alt timp. Sighişoara este printre puţinele oraşe-cetate locuite din Europa și a fost declarată monument UNESCO. Planul localităţii este specific aşezărilor germane din Evul Mediu târziu.

Ştiai că…

…parcul geologic Zhangye Danxia din China găzduieşte cei mai coloraţi munţi din lume?
…cea mai colorată apă curgătoare din lume este râul Caño Cristales, din Columbia?


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "